lasarga ajualcoipresuparticipa

Emergències adverteix de l’arribada d’una tempesta acompanyat de neu, pluja, vent i fenòmens costaners

• El Centre de Coordinació d'Emergències emet un avís especial als municipis • Es recomana especial precaució davant la celebració de les fogueres Sant Antóni

Previsió diumenge 19 de gener 2020./

El Centre de Coordinació d’Emergències ha emés aquest divendres un avís especial davant l’arribada d’un fort temporal d’hivern a partir del diumenge 19 de gener. Aquest temporal, nomenat borrasca ‘Gloria’ entre els metereòlegs, portarà associats fenòmens de neu, pluja, vent i fenòmens costaners.

Pràcticament totes les zones de l’interior especialment les comarques centrals valencianes es veuran afectades per la neu, mentre que el vent i els fenòmens costaners se centraran en les zones litorals que a més tindran pluges de tipus persistent.

Està previst que aquest temporal s’inicie a últimes hores del diumenge, amb cotes de neu molt baixes en la matinada del dilluns.

Amb tot això, des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant aquests dies el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

Recomanacions particulars

L’avís emés en el matí d’aquest divendres ve acompanyat d’unes recomanacions particulars on s’aconsella extremar la precaució en els següents àmbits:

– Municipis de l’interior: estar preparats davant els problemes en la xarxa viària que puguen portar a situacions d’aïllament temporal, sobretot comprovar les comunicacions per a informar de qualsevol mena d’incidència.

– Municipis costaners: especial atenció als passejos marítims que podran veure’s afectats per un temporal de fort vent i onatge. Les pluges podrien tenir certa intensitat en el sud de València i nord d’Alacant.

– Celebració de les fogueres de Sant Antoni: durant el cap de setmana ja s’espera que en algunes zones el vent puga superar els 60 quilòmetres per hora, per la qual cosa s’han de prendre les mesures necessàries per a evitar qualsevol classe d’incendi.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *