foradia subscriutegrat

Les festes patronals apleguen a Pego amb música i pólvora

Els Moros i Cristians tornen a omplir els carrers de Pego en unes festes on actuarà, els grups d'Smoking Souls, Kela o els Germans Penalba

Ara sí que sí, les festes patronals tornen a Pego després d’anys de parèntesis a causa de la pandèmia. Així ho han presentat l’alcalde i regidor de l’Ajuntament, Enrique Moll, acompanyat de la presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians (MMiCC) de Pego, Núria Gómez. La música, el teatre i la pólvora seran els eixos principals d’unes festes molt esperades pels veïns i veïnes de la localitat pegolina.

Els actes arranquen el dissabte 4 de juny amb la Publicació Festera. Els membres de les diferents filaes es retrobaran a la plaça de l’Ajuntament i ahí s’arrancaran de manera oficial les celebracions. El dia de la Publicació es farà la lectura del pregó i es presentarà el cartell de les festes d’aquest any. La banda de música estarà present per a ambientar l’esdeveniment.

Així mateix, la música també estarà present al segon acte de les festes de Pego. I és que, el divendres 17 de juny s’inaugura l’exposició fotogràfica d’un dels grups pegolins més coneguts en l’àmbit de la música en valencià, Smoking Souls. Les obres retraten els deu anys de carrera d’aquest grup de música que estarà present per a signar discs als presents i per a celebrar un xicotet concert en acústic a la Casa de Cultura.

A més a més, el 18 de juny tindrà lloc una Trobada de la Muixeranga de la Marina i Castellers de l’Alt Maresme i la Selva del Mar a la plaça de l’Ajuntament. Eixe mateix dia, al recinte multiactivitats se celebrarà el festival Nit de Rock en el qual compartiran cartell Kela, el grup Boikot, Dj Cate i Smoking Souls.

Per a continuar, el diumenge 19 de juny es produirà la festa en honor a Sant Cristòfol. Tota mena de vehicles, principalment camions, circularan pels principals carrers del poble, fins a arribar al carrer Sant Agustí, on tindrà lloc la benedicció. A la vesprada d’eixe mateix dia es produirà la processó del Corpus. La música seguirà el dilluns 20 i el dimarts 21 amb actuacions de Germans Penalba, Moanin’ Project Duo (totes dues en el Passeig Cervantes) i Santi Bertomeu.

El 23 de juny, els Moros i Cristians tornaran a omplir els carrers de Pego. Eixe dia està previst, a les 21 hores les arrancadetes per part de les filaes.Encara que, el plat fort dels Moros i Cristians serà el dissabte 25 de juny amb l’Entrada de MMiCC. Enguany, i després de dos sense eixir a desfilar, les filaes de tots dos bàndols recorreran els carrers del municipi el mateix dia, una de les novetats d’aquestes festes. Una altra de les novetats de MMiCC serà l’espectacle teatral i musical del diumenge 26 de juny, el Dia dels xiquets. Sota el títol ‘Unes festes diferents’, la Primitiva d’Alcoi celebrarà un espectacle a la Casa de Cultura per als més xicotets a partir de les 11 del matí.

El Dia de Xiquet, el dilluns 27 de juny, la jornada començarà amb jocs aquàtics al Passeig Cervantes. A la vesprada, a les 18.30 hores, un teatre infantil itinerant, en aquesta ocasió els xicotets i xicotetes viuran una aventura medieval. A les 20 hores la banda de cornetes i tambors de la confraria de l’Ecce Homo recorrerà diversos carrers del poble, i mitja hora més tard celebrarà un concert en la placeta homònima. A la nit la comèdia embriagarà als veïns i veïnes amb les actuacions de Carmen Alcayde, Salva Reina, Àlvaro Carrero i Jose Luis Calero.

El dimecres 29 de juny, dia del Santíssim Ecce Homo, patró de Pego, hi haurà missa al matí, a les 11.30 hores, mascletada aèria a les 13 hores en la plaça de l’Ajuntament i processó a partir de les 21 hores. La vetlada finalitzarà amb un vídeo-mapping a la mateixa plaça. 

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *