foradia subscriutegrat

Ja està preparada l’edició del 2020 del FirAll de Xàtiva

Aquest esdeveniment se celebrarà des del dia 21 de febrer fins al 23, però durant tota la setmana hi haurà visites especials per a escolars

L’Ajuntament de Xàtiva ja ha presentat la nova edició del FirAll, la fira especial de l’all tendre, que se celebrarà entre els dies 21 I 23 de febrer. A més, durant eixa setmana estan programades visites per a escolars, en les quals aniran a un bancal del municipi a veure un bancal amb aquest cultiu, i ací rebran una explicació de Pep Gimeno Botifarra i de José Guerola.

A partir del divendres 21 a les 19:30h començarà la fira per a tots els públics amb un concert oferit per ‘Los chicos del Swing’, que actuaran a la Plaça del Mercat. A més, es realitzarà una degustació d’alls tendres, a càrrec de l’Associació Gent del Mercat.

L’endemà, a les 10 del matí, s’inaugurarà en l’Albereda Jaume I, el mercat de productes ecològics, artesans i de proximitat. Estarà obert durant tota la jornada. A la mateixa hora, hi ha programat un esmorzar popular en el qual el principal ingredient serà el protagonista d’aquesta fira, organitzat per La Unió de Llauradors i Ramaders, i una xicoteta excursió des de la Font del Lleó fins a un camp d’alls tendres. Aquesta visita estarà guiada també per Pep Gimeno Botifarra i José Guerola. Per tal d’assistir cal inscriure’s a la pàgina web del consistori.

El dissabte continuarà amb l’actuació musical de Nànets Band Rock, pensada per al públic més menut. Les activitats continuaran a la vesprada a les amb el III Concurs de lligar alls tendres, concurs organitzat per Bankia, I el II Concurs de Truita d’Alls Tendres, organitzat per ADEXA. Seguidament, es farà un reconeixement als allers més vells.

L’últim dia de fira també començarà a les 10 del matí amb la Mitja Marató de Xàtiva, organitzada pel Club Alls Xàtiva, i a les 11 del matí, a la Plaça del Mercat se celebrarà la calçotada popular, organitzada per Gent del Mercat, amb l’actuació musical de The Handmakers.

A més, durant la setmana del 17 al 23 de febrer, els bars i restaurants de la localitat podran adherir-se a aquesta fira realitzant menús i tapes amb l’all com a protagonista.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *