foradia cdturisme

Xàtiva homenatja a les víctimes del bombardeig de febrer de 1939

El diumenge es va commemorar el 81 aniversari del bombardeig de l'estació de trens per part de l'aviació feixista italiana

Centenars de persones van acudir el diumenge 16 de febrer la plaça de l’Estació de Xàtiva per tal de fer un homenatge a les víctimes que va sofrir la localitat fa 81 anys per part de l’aviació feixista italiana, que va deixar 145 víctimes i centenars de ferits.

A l’acte van assistir l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, acompanyat per la consellera de Participació, Transparència Cooperació i Qualitat Democràtica Rosa Pérez Garijo, la Secretària Autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica Belén Cardona i la directora general de Cooperació Xelo Angulo.

Abans de començar l’acte es va realitzar una recepció al saló de plens de l’Ajuntament de Xàtiva als familiars de les víctimes, que van rebre l’insígnia de la ciutat. A més a més, la consellera va signar en el llibre d’Honor de l’Ajuntament, on va destacar que: “Xàtiva és un municipi de persones valentes“.

Seguidament, tots es van desplaçar fins a la plaça de l’Estació on estava previst l’acte commemoratiu.

Roger Cerdà va destacar que: “la importància de combatre la postveritat per a guanyar el futur, en un moment en el qual veiem com opcions polítiques que simpatitzen amb el totalitarisme feixista ocupen les institucions al nostre país, des d’on llancen el seu missatge d’involució“. Per la seua part Rosa Pérez va afegir que: “durant anys víctimes com les de Xàtiva van ser oblidades per les institucions, i va ser la societat civil la que va mantenir viu el record de la massacre“.

En aquest acte també es va fer una ofrena de flors als peus de l’Aixopluc, i el Consell de la Joventut de Xàtiva i Ángeles Sanchis, representant dels familiars, van llegir un manifest.

La cita va comptar amb la participació de la Banda de la Societat Musical la Nova de Xàtiva així com del grup de ball «Cos i ànima».

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *