lasarga ajualcoitel

Albaida dedica el mes de març a les dones

Hi ha programades més de 15 activitats que allargaran la celebració del Dia de la Dona del 8 de març fins al dia 24 del mateix mes

El Departament d’Igualtat de l’Ajuntament d’Albaida i el Centre de la Dona tenen programades més de 15 accions per tal de commemorar el Dia de la Dona. Aquestes activitats duraran fins al dia 24 de març, que poden dur a terme gràcies al fet que unes 10 associacions i institucions han estat col·laborant fer a fer-ho possible.

Una de les activitats previstes ha sigut l’homenatge a la dona més major de la localitat, Rosario Sanz de 98 anys. En aquest acte s’ha recordat la seua vida i el paper que han tingut les dones de la seua generació per al desenvolupament de la societat actual. Aquest acte es va realitzar durant el dissabte 7 de març.

La responsable de l’àrea i regidora d’Atenció a les Persones i a la Diversitat, Mª Àngels Salom, ha agraït “tot l’esforç que les associacions del poble han fet junt amb l’Ajuntament per a promoure una agenda d’actes tan completa, on s’ha pensat en tots els públics, i com accedir a ells de la millor manera, des de teatre, xarrades, Concurs de Cassoles d’Arròs al Forn, presentació de llibres, desfilada de moda, dinar i sopar per la Igualtat, excursions fins a un homenatge a la dona més major d’Albaida“.

Aquestes activitats han estat precedides per l’aprovació unànime, de totes les forces polítiques del Ple Municipal, d’una moció amb motiu del Dia Internacional de la Dona. A aquesta moció es recullen mesures que comprometen en l’àmbit local a incorporar la perspectiva de gènere als pressupostos i a les inversions, especialment en les grans infraestructures. Així com, renovar i desenvolupar el Pla d’Igualtat i a publicar al web de l’Ajuntament i a les xarxes socials els avanços en matèria d’Igualtat.

A més, també inclou declarar Albaida com a municipi contra la violència masclista i lliure de tracta i prostitució. També es demana a altres institucions que segueixen aquest camí cap a la Igualtat real amb polítiques decidides i es sumen a convenis internacionals com el 186 de l’Organització Internacional del Treball per a la dignificació del treball a la llar i a les cures.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *