foradia subscriutegrat

25 edicions de Jornades de Sociolingüística creant debat sobre el valencià

L'edició d'enguany, que se celebrarà els dies 27 i 28 de març, recordarà les figures de Rafael Lluís Ninyoles, Isabel-Clara Simó i Mavi Dolç

El Campus d’Alcoi de la UPV acollirà el pròxim dia 27 i 28 de març les XXV Jornades de Sociolingüística d’Alcoi, que tenen com a objectiu fer un repàs de la trajectòria des de l’any 1992 i analitzarà la comunicació I la política lingüística, l’estat de la llengua entre els joves, l’estatus actual de les llengües a Europa, la discriminació i el nacionalisme lingüístic europeu i espanyol, i el treball de les actituds lingüístiques a l’aula.

Unes jornades en les quals, al llarg de la seua història han participat més de 300 experts de tots els àmbits i territoris amb llengua pròpia. A més, aquest esdeveniment ha tingut un espai per a la música, el teatre, l’humor, les visites culturals o les exposicions, que han enriquit una jornada de reflexió amb propostes lúdiques en valencià.

Les jornades d’enguany analitzaran la comunicació i la política lingüística, l’estat de la llengua entre els joves, l’estatus actual de les llengües a Europa, la discriminació i el nacionalisme lingüístic europeu i espanyol i el treball de les actituds lingüístiques a l’aula.

El divendres 27 de març es donarà inici a les jornades a les 6 de la vesprada amb la inauguració, en la qual estaran presents Francisco Mora, rector de la Universitat Politècnica de València, Ramón Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i Toni Francés, alcalde d’Alcoi.

Seguidament hi haurà una conferència inaugural “Sobre política lingüística i comunicació” impartida per Vicent Partal. A continuació es podrà veure l’espectacle: “Xe, de poble”, amb Marian Díez i Xavier Monzó, a la sala multiusos.

El dissabte 28 de març la jornada començarà de bé matí, a les 9, amb el diàleg entre Verónica Cantó de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Anna Serrano, de l’Ajuntament d’Alcoi, el diàleg té com a títol: “25 anys de la Jornada de Sociolingüística d’Alcoi”. Seguidament serà el diàleg “La llengua dels joves fora de l’aula”, amb Avel·lí Flors Mas, Universitat de Barcelona, i Imma López, La Nostra Escola Comarcal de Picassent. L’últim diàleg serà “La discriminació i el nacionalisme lingüístic a Europa i Espanya”, amb Jordi Sebastià, periodista i exdiputat al Parlament Europeu, i Juan Carlos Moreno Cabrera, Universitat Autònoma de Madrid.

Per a finalitzar les jornades, l’última activitat programada és el Taller didàctic a l’aula: “Com podem fer participar de les actituds lingüístiques constructives? Creem vincle!”, amb Sandra Montserrat i Carles Segura, Universitat d’Alacant

Per tal d’assistir cal fer una inscripció, abans del 23 de març, que trobareu a la pàgina web www.sociolinguistica.eu.

Totes les activitats programades tant per al dia 27 com per al dia 28 de març es realitzaran a la Sala de graus Roberto García Payá.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *