foradia camaraalcoi

Una obra de catàleg municipal d’Alcoi viatjarà fins al Museu del Prado

Es tracta de 'El Despertar d'un Infant', obra realitzada per l'aristòcrata Maria Antonia de Bañuelos, i estarà des del 31 de març fins al 6 de setembre

L’oli ‘El Despertar d’un Infant’ és una de les obres que forma part del catàleg municipal d’Alcoi. Aquesta obra de l’aristòcrata Maria Antonia Bañuelos formarà part de la pròxima exposició ‘Las Invitadas. Fragmentos sobre mujeres, ideología y artes plásticas en España (1833-1931)’ del Museu del Prado a Madrid.

L’obra estarà a la capital des del dia 31 de març fins al 6 de setembre formant part d’aquesta exposició que vol oferir una visió del sistema artístic espanyol en aquesta època, d’una forma transversal, on la dona era una invitada incòmoda a l’escenari artístic.

El regidor de cultura, Raül Llopis, destaca la importància del quadre: “L’obra El Despertar d’un infant que viatjarà des del catàleg municipal fins al Prado per a aquesta exposició és una clara mostra de la pintura realitzada per dones al segle XIX. Una obra molt interessant pel color i el domini de l’anatomia que María Antonia de Bañuelos demostra però també perquè ens dóna molta informació de l’època i la situació de la dona en aquell sistema artístic. Estem molt orgullosos de poder participar en aquesta exposició, ja que l’ocasió ens permet també recordar la importància del catàleg d’art municipal, que vam digitalitzar i posar a l’abast de totes les alcoianes i alcoians, on tenim obres mereixedores d’estar a museus tan importants com el Prado“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *