foradia subscriutegrat

PACMA exigís la suspensió d’una munteria en l’espai protegit del Parc Natural de la Font Roja

PACMA ha enviat un escrit a la Generalitat Valenciana exposant les nombroses irregularitats i sol·licitant l'anul·lació de la caça de senglars i arruís en l'espai protegit

PACMA ha enviat un escrit a la Generalitat Valenciana exposant les nombroses irregularitats i sol·licitant l’anul·lació de la caça de senglars i arruís en l’espai protegit.

Després que des de la Generalitat Valenciana s’autoritze la celebració d’una munteria en el Parc Natural del Carrascal de la Font Roja, a l’Ajuntament d’Ibi, aquest dissabte 26 de setembre, on volen matar als arruís i senglars que viuen en aquest espai protegit.

Aquesta caça irregular violaria nombroses normatives i posaria en perill a tots i totes. A més a més, “exigim la suspensió de la munteria per ser cruel i vulnerar la legislació!”, afirmen des de PACMA.

Una munteria sense justificació formal

El Decret 121/2004, de 16 de juliol, del Consell de la Generalitat, pel qual s’aprova el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals i la revisió del Pla Rector d’Ús i Gestió del Parc Natural del Carrascal de la Font Roja, estableix que únicament es podrà autoritzar la pràctica de la caça previ informe favorable per raons d’ordre biològic i de control de les poblacions, i haurà de ser supervisat directament pel personal tècnic de l’administració competent.

En aquest sentit, no existeix acreditació peritada de l’existència de problemes i danys causats per arruís o senglars. De la mateixa manera, tampoc existeix cap cens poblacional de les referides espècies, per la qual cosa no s’han establert els contingents de caça ni les característiques de sexe o edat.

En resum, aquesta munteria no respon a cap necessitat de control de població, tan sols és una cessió més de les administracions per un interés purament econòmic i lúdic. És, una vegada més, la Generalitat Valenciana cedint davant els interessos dels caçadors.

La seua obsessió per afavorir a qui gaudeix disparant i matant provoca que fins i tot es desoïsquen les peticions de l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals, que en el seu moment ja va rebutjar aquest tipus d’activitats en els espais protegits.

Els caçadors segresten la muntanya

El comunicat de l’Ajuntament d’Ibi informa que s’establirà una “delimitació de la zona, perquè senderistes i esportistes puguen veure bé els accessos tallats i no accedesquen per la seua seguretat. Es prega màxima precaució i la col·laboració ciutadana per a no accedir a la zona durant aquest període de temps, ja que per a la munteria s’ha habilitat molts llocs de caça.”

És a dir, una vegada més, els caçadors segresten la muntanya amb el suport i beneplàcit de les administracions. Si ets una persona que no gaudeix perseguint animals escopeta en mà, disparant i matant, no podràs accedir a l’espai natural protegit.

Aquest dissabte, si no ho impedim, no podràs anar al Parc Natural del Carrascal de la Font Roja a passejar, fer esport, gaudir d’un pícnic o respirar aire fresc; perquè estarà ple de persones sàdiques pegant tirs i executant animals.

Nombroses irregularitats

L’exercici de la caça als Parcs Nacionals haurà de ser objecte d’un Pla d’Aprofitament cinegètic, en el qual s’assenyalaran les èpoques hàbils de caça, les maneres de caçar, el nombre màxim d’exemplars de cada espècie que es podran abatre, les armes autoritzades, les classes de permisos i altres especificacions. Aquest Pla ha de ser aprovat per la Direcció General de muntanyes, Caça i Pesca Fluvial. Des de PACMA hem reclamat tota aquesta informació, imprescindible per a la realització de la munteria.

Així mateix, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica disposa que l’horari de caça per a la segona quinzena de setembre no podrà començar abans de les 7.30 a.m, per la qual cosa la munteria prevista infringeix aquesta Resolució, ja que s’iniciaria a les 6.00 a. m.

A més, en l’Ordre de Vedes de la Comunitat Valenciana 2020-2021, no es contempla la munteria dins de les modalitats autoritzades per a la caça de senglars i arruís. Per a major greuge, aquest últim està inclòs en la llista publicada per la UICN com a espècie vulnerable o amenaçada en l’àrea mediterrània.

Exigim la suspensió de la munteria

Totes aquestes irregularitats i violacions de Dret són motius més que suficients per a exigir la suspensió de la munteria en el Parc Natural del Carrascal de la Font Roja.

Des de PACMA defensen que tota vida és valuosa i rebutgen l’execució d’animals com a mètode de control de poblacions. Hi ha maneres alternatives i ètiques i exigim que es posen en pràctica i es deixe d’acontentar els caçadors amb permisos per a matar sense control.

Aquesta munteria no té per fi regular cap població animal, només cedir davant els interessos de qui gaudeix matant animals.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *