foradia camaraalcoi

Queixes de les embarassades d’Alcoi pel nou protocol activat per la conselleria de Sanitat

Durant aquesta setmana, aquestes dones han començat a posar les seues queixes individualitzades al Servei d'Atenció al Pacient de l'Hospital Verge dels Lliris

La conselleria de Sanitat va anunciar el passat 4 d’abril un nou protocol d’actuació per als hospitals de la Comunitat Valenciana, per tal d’informar com s’ha d’actuar davant els parts de les dones embarassades.

Aquest protocol planteja que aquestes dones no poden estar acompanyades durant el moment de la dilatació i del part. Posteriorment sí que podran estar acompanyades en les habitacions. En aquest protocol contempla que hi haja dispositius per a poder realitzar connexions per videoconferència en moments puntuals durant la dilatació i el part.

L’Associació de Matrones de la Comunitat Valenciana, i les matrones de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi han manifestat que no estan d’acord amb aquesta mesura. Aquestes matrones han argumentat que el que s’ha de fer és donar als professionals equips de protecció adequats, ja que aquesta mesura implica deixar soles a les dones en un moment tan important.

Aquesta associació, a més a més, en el seu comunicat mostren la seua preocupació per les conseqüències a curt i llarg termini, ja que el part és un procés hormonal i psicològic de vulnerabilitat per a les dones, i aquesta situació pot provocar que l’embarassada puga estressar-se durant el part, i per tant paralitzar-lo. Això incrementaria la possibilitat d’haver de medicalitzar aquest moment.

Embarassades d’Alcoi presentaran durant aquesta setmana reclamacions al Servei d’Atenció al Pacient de l’Hospital Verge dels Lliris ja que ha decidit seguir aquest protocol de la Generalitat.

Font: Redacció./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *