Foradia subscriutegrat

Tornen a obrir els horts socials municipals a Alcoi

Els usuaris podran tornar a cuidar el seu espai verd seguint els torns i les indicacions que s'han donat des de la regidoria de Medi Ambient

Des del dia 27 d’abril els usuaris dels horts socials municipals podran accedir a les seues parcel·les per a tornar a cuidar dels seus espais i cultivar aliments de forma ecològica i saludable.

Alguns d’aquests horts estan en mans d’entitats socials, però la majoria d’ells estan en mans de persones particulars, prioritàriament aturats i jubilats. Actualment hi ha més de 60 horts repartits per tota la ciutat en zones com el Parc de la Zona Nord, Batoi, la zona de Renfe i en la zona de Mascarella de Ferran.

Per tal de poder anar a aquests horts, els usuaris hauran de complir un protocol per a poder accedir a les parcel·les.

La primera de les normes ha sigut que es podrà anar en torns de 2 hores en dies parells i imparells. En els horts de la zona de Renfe, Parc de la Zona Nord i Batoi, sols hi haurà un usuari per torn. En els de la zona de Mascarelles-Piscina Municipal, hi haurà 2 o 3 usuaris, sempre que siguen horts separats.

Cadascun d’ells tindrà una autorització en la qual s’expliquen totes les indicacions d’aquest protocol. L’entrada i l’eixida es farà respectant les mesures establides, desinfectant els elements de les portes i les cadenes. Els usuaris dels horts de Batoi i en Zona Nord disposaran de clau per a obrir un accés dins del Parc on estan els horts. Davant de qualsevol dubte, els usuaris poden dirigir-se a la regidoria de Medi Ambient.

Jordi Silvestre, regidor de Medi Ambient, ha explicat que: “Fins ara, el decret d’alarma no ens permetia obrir els horts socials però, una nova circular de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana ja permet que els ciutadans puguen anar a cuidar aquest espai d’autoconsum per què, posem de nou les parcel·les a disposició dels usuaris dels horts socials sempre seguint les mesures de seguretat i els torns que hem creat per a respectar les normes d’aïllament social“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *