foradia cdturisme

Les biblioteques i l’Arxiu Municipal organitzen la seua reobertura

Aquesta reobertura es realitzarà de forma progressiva seguint el calendari que ha fixat el Govern Central, i per tant aquests serveis es recuperaran de forma gradual

A partir del dilluns 4 de maig l’Arxiu i les biblioteques municipals començaran a obrir progressivament seguint les indicacions i les fases de desescalada que s’han establert des del Govern d’Espanya.

Com ja sabeu, la fase 0 començarà el pròxim dilluns, i durant aquest període, l’Arxiu estarà obert per a consultes en sala demanant cita mitjançant el correu arxiu@alcoi.org o pel telèfon 965537143, únicament en horari de 9 del matí a 2 del migdia.

Quan s’arribe a la fase 1, obriran totes les biblioteques, però sols es podran fer préstecs i devolucions de llibres. No hi haurà ni consulta en sala, ni premsa, ni préstec de portàtils, ni sala d’estudis.

La Biblioteca Central Ricardo Senabre obrirà de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia, i de 4 de la vesprada fins a les 8 i mitja de la vesprada. Els dissabtes sols en horari de matins.

Pel que fa a la resta de biblioteques d’Alcoi (Tirisiti, Uixola, i Zona Nord), obriran sols en horari de matí de dilluns a divendres. Cal recordar que aquelles activitats que estaven programades en la Biblioteca Tirisiti queden suspeses de forma presencial, però es podrà gaudir d’elles de forma digital.

Una vegada arribem a la fase 2, s’ampliarà el servei a consulta en sala, però l’aforament serà d’un màxim del 30%. No hi haurà premsa, i tampoc es realitzarà encara préstec de portàtils.

La Biblioteca Central Ricardo Senabre, i les biblioteques de la Zona Nord i la Uixola, mantindran els horaris de la fase 1, però en canvi, la Biblioteca Tirisiti sí que amplia l’horari, i també obrirà a les vesprades de dilluns a divendres.

Per a fer possible aquesta reobertura, s’hauran de seguir les instruccions de sanitat i higiene que han marcat les autoritats, com per exemple, en les biblioteques es facilitaran guants i gel hidroalcohòlic, i tots els llibres i documents que es tornen passaran una quarantena de 15 dies abans de poder utilitzar-se una altra vegada.

A més a més, cal recordar que ja s’ha procedit a la desinfecció de totes aquestes instal·lacions durant el confinament.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *