foradia subscriutegrat

La Colla Ecologista La Carrasca demana ampliar els espais per a vianants

Des del grup han preparat una sèrie de propostes per a poder garantir el distanciament físic durant el desconfinament

Després de 50 dies la gent ja pot començar a eixir al carrer, i es notava que hi havia ganes, sols s’ha de veure els carrers d’Alcoi en els horaris marcats, especialment a les 8 de la vesprada, una hora en la que la majoria de gent aprofita per a eixir i donar un passeig o fer esport. Però, des de La Colla Ecologista La Carrasca es pregunten si la nostra localitat està preparada per a garantir les distàncies de seguretat.

Des de la colla, volen fomentar l’ús de bicicleta o anar a peu als llocs, ja que des que va començar la quarantena, els nivells de contaminació han baixat a uns nivells quasi històrics en tot el món. Però són conscients de que Alcoi és així, té eixes voreres, com moltes altres localitats.

És per això que proposen una sèrie d’alternatives o solucions per tal de garantir la separació mínima de dos metres entre els vianants. Algunes d’aquestes mesures són: Instal·lar cossiols o jardineres per a ampliar l’espai dels vianants, com per exemple es fa al carrer Sant Llorenç, reduir carrils de circulació a les calçades, destinant-los provisionalment a carrils per a bicicletes o ampliar les voreres si no tenen una mesura necessària, delimitant els espais amb algun tipus de senyalització com per exemple, pintura. Una altra de les idees de La Carrasca, és que es reserven carrers per a vianants i ciclistes, i que es tanquen a vehicles motoritzats, o bé durant tot el dia, o en algunes hores determinades. Una altra proposta és reduir el temps d’espera als semàfors per tal que no es facen aglomeracions.

També demanen campanyes a favor dels desplaçaments a peu o en bicicleta, i fer la compra de proximitat, per tal de reduir l’ús d’automòbil. I, per últim, controlar de manera efectiva la limitació de la velocitat, i establir carrers amb velocitat limitada a 20 o 30 km/h, per així, garantir la seguretat dels vianants i els ciclistes.

A més a més, des de La Carrasca volen recordar que les condicions per a la reobertura de les terrasses exigeixen que l’augment de la superfície destinada a terrasses d’establiments d’hostaleria vaja acompanyat d’un increment proporcional de l’espai per a vianants en el mateix tram de la via pública.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *