foradia subscriutegrat

Continua el conflicte amb les obres del Teatre Calderón

L'Ajuntament recorre el sobreseïment de la denúncia de sobrecostos en les obres d'aquestes instal·lacions culturals

El jutjat número 2 de Primera Instància d’Alcoi ha declarat el sobreseïment de les diligències prèvies de la denúncia presentada contra l’empresari Enrique Ortiz pels sobrecostos en les obres que es van realitzar a principi de segle al Teatre Calderón, mentre en Alcoi governava el Partit Popular, amb Jordi Sedano al capdavant.

Una vegada va arribar el PSOE al govern de la ciutat, es va presentar un procediment Contenciós Administratiu, ja que es van detectar irregularitats en la justificació de les obres de dit teatre.

Aquesta causa es va desestimar, però es va presentar una nova denúncia, ja que hi havia un sobrecost en aquestes obres, i d’aquesta manera es va obrir una causa penal.

La denúncia va ser admesa pel Ministeri Fiscal i la va fer seua, ja que es van constatar indicis de presumpte delicte d’estafa i falsedat documental.

Després d’alguns anys, el procediment va seguir el seu curs, i es va intentar nomenar per part del Jutjat de Primera Instància a un perit judicial per a constatar el delicte, i després de la renúncia d’un total de 5 perits, el mateix Jutjat va argumentar, quan no va ser possible realitzar la pericial, que: “no pot ser acreditada la perpetració del delicte“.

Però, des de l’Ajuntament s’entén que si hi ha suficients pericials, ja que existeix una pericial d’ofici que va ser realitzada dins del procediment Contenciós Administratiu, la qual es va incorporar a l’acte, i ratificaven possibles aquestes irregularitats que s’han denunciat.

En el recurs municipal s’argumenta que: “el fet que haguera sigut millor la pràctica d’un altre nou informe, per un perit judicial, ni li priva ni de credibilitat ni d’eficàcia a les diligències d’investigació ja practicades“.

És per això, que l’Ajuntament d’Alcoi ha decidit presentar un recurs, tant de forma com d’apel·lació, entenent des de l’ens local, que s’hauria d’obrir un judici oral, perquè es determinara si realment va existir un delicte que va suposar que la ciutat d’Alcoi va pagar més d’un milió d’euros no acreditats per les obres de reforma i ampliació del Teatre Calderón.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *