foradia subscriutegrat

‘Comerç d’Ací’ en temps de COVID 19: Detroit Llibres

La xarxa de xicotets comerços són la columna vertebral d’una ciutat. Es tracta de persones arrelades ací que, amb esforç i il·lusió, han tirat endavant un negoci per a proporcionar allò que els habitants d’Alcoi i els pobles del voltant poden necessitar o desitjar • Un espai per apropar el comerç d'Alcoi a tot món, encetem 'Comerç d'Ací en temps de COVID 19'

Ells i elles, emprenedors locals en un món globalitzat, lluiten cada dia per pujar les persianes i oferir, no sols productes o serveis, sinó també un somriure amable, un assessorament personalitzat i un tracte humà que no es pot trobar online. Són gent d’ací que treballen per a tu, per a mi i per a tots els que formem part de la vida a Alcoi i les nostres comarques.

DETROIT LLIBRES

Al numero 5 del carrer Oliver, fa tres anys, Tòfol i Felip van obrir la llibreria Detroit. Sense dubte, una decisió arriscada quan has de competir amb gegants com Amazon. Però per a ells no era una qüestió de vendre llibres només, sinó de apropar eixos llibres a la gent, de poder recomanar alguna lectura interessant, de apostar per la cultura a una ciutat on la cultura es porta a la sang. Perquè comprar un llibre no és un acte de consum, és un acte cultural.

De fet, durant aquests anys han ofert de forma oberta diverses xarrades, tallers i presentacions de llibres. Front a un món de bestsellers i grans distribucions, van apostar per recolzar a les editorials independents, als autors locals i als llibres en valencià.

I totes aquestes iniciatives van rebre un merescut reconeixement al 2019 amb el premi Llibreria més innovadora per part de la Conselleria de Cultura.

Ara, en aquests dies del coronavirus, els llibrers afronten la nova realitat de la vida quotidiana. Al seu establiment es poden trobar els mateixos elements que a tots els comerços: el gel a l’entrada per rentar-se les mans i una mampara darrere de la que atendre als clients.

Els altres canvis respecte a fa uns mesos són que només poden romandre tres clients al mateix temps dins de la llibreria, i que aquests no poden tocar els llibres, segons les recomanacions del gremi de llibrers.

Tòfol i Felip els han de mostrar si els interessa donar una ullada o llegir la sinopsi. Desinfectar un llibre és un assumpte complicat. De fet, els llibres que es tornen a les biblioteques públiques no poden tornar a ser deixats en préstec fins a dos setmanes després.

Amb tant de temps lliure durant el confinament, molta gent ha començat a valorar i gaudir de la lectura. Malgrat això, a Detroit no van voler fer ús dels enviaments a domicili fins que no s’han relaxat una mica les restriccions, perquè els repartidors també són persones amb dret a no estar exposats al virus.

Amb eixes condicions, i després de perdre el boom de ventes per Sant Jordi, a Detroit van apostar per oferir (dins de la campanya #DonaSuportALaTeuaLlibreria) uns xecs regal que es podrien utilitzar quan tornaren a obrir. I la veritat és que estan molt satisfets de com ha reaccionat la gent recolzant aquesta iniciativa.

Els clients de sempre, i alguns de nou, han volgut mostrar el seu suport adquirint aquests xecs. La societat d’Alcoi i de les nostres comarques una vegada més ha demostrat que els bons projectes i la cultura no s’han de deixar de costat.

Font: Diana Sanus./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *