foradia subscriutegrat

Compromís proposa una ‘Mesa’ Intercomarcal d’artesans i indústries de Moros i Cristians

Segons el portaveu del partit, Màrius Ivorra, Alcoi és un referent en aquestes festes i per això "hem de liderar aquest mecanisme de recuperació de les indústries festeres"

Una de les indústries més característiques de la nostra terra és la relacionada amb els Moros i Cristians. Aquests artesans i dissenyadors, no sols treballen per a Alcoi, sinó que ho fan per tot el territori de la Comunitat Valenciana, i amb la suspensió de totes aquestes festes, tots ells s’han vist molt perjudicats.

És per això, que des de Compromís s’ha proposat la creació d’una ‘Mesa’ Intercomarcal d’Artesans i Indústries de Moros i Cristians, per tal de consensuar les ajudes i futures accions del Consell i Ajuntaments amb la finalitat de pal·liar totes les perdudes a les quals han de fer front des d’aquest sector econòmic. Com ha explicat el portaveu de la formació, Màrius Ivorra, aquestes empreses com que no treballen sols en Alcoi, “no estan circumscrites a la seua població, i és lògic pensar que la solució ha d’estar a escala del territori valencià”.

Ivorra ha comentat que: “En aquests moments altres sectors vinculats a les festes tradicionals com els foguerers i fallers ja estan treballant conjuntament per a sol·licitar aquestes ajudes de manera comuna“, i argumenta que: “a Alcoi, com a referent de les festes de Moros i Cristians no podem quedar enrere i hem de liderar aquest mecanisme de recuperació de les indústries festeres, que per altra banda son part fonamental de la nostra trilogia més coneguda i admirada“.

Compromís traslladarà aquesta proposta al govern municipal per tal de poder començar a treballar com més prompte siga possible, i així ajudar a aquest sector econòmic de les nostres terres.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *