foradia subscriutegrat

L’Smart City d’Alcoi també lluitarà contra la Covid-19

La nostra ciutat està immersa en l'aplicació de l'Estratègia Smart City i una de les línies que s'està desenvolupant actualment és la instal·lació de sensors i la xarxa loT, que millorarà la gestió municipal

Des de fa ja uns anys, Alcoi és una de les tres ciutats espanyoles que formen part de la xarxa europea de ciutats que estan dins del projecte ‘Digital Cities Challenge’.

Fins ara, la nostra localitat ja ha dut a terme algunes accions com per exemple els pàrquings intel·ligents al centre, la implantació de l’administració electrònica, el Street Lab, subvencionat per l’Agència Valenciana d’Innovació, al carrer Entença, amb el qual es permet provar solucions urbanes en aquest carrer; també s’han realitzat punts de càrrega de vehicles elèctrics, la compra pública innovadora, i molts més.

Ara, el govern municipal ha adquirit un sistema de gestió integral de control de temperatura corporal, control d’aforament, seguretat, lectura de matrícules o el recompte de persones i ciclistes. Un sistema molt útil davant la situació d’emergència sanitària que vivim per culpa de la Covid-19.

El sistema comptarà amb 160 càmeres que estaran distribuïdes per tot Alcoi i permetrà obtenir informació sobre el moviment de vehicles i vianants, controlar les aglomeracions de persones o els aforaments en espais públics, informació que en els temps que corren són necessàries per poder prendre mesures per a lluitar contra aquesta pandèmia.

Les càmeres termogràfiques estaran en diferents instal·lacions municipals com l’Ajuntament, l’IVAM CADA o l’Oficina de Turisme. Aquests aparells detectaran la temperatura corporal i per tant avisaran davant possibles casos de Covid-19.

Aquest sistema servirà per a més coses que lluitar contra aquesta malaltia, ja que estava prevista la seua implantació de manera global, sent una de les actuacions cofinançades pels Fons Feder de la Unió Europea. Un dels seus usos més enllà de la Covid-19, és per exemple, la conversió del Centre en una zona de vianants, ja que les càmeres controlaran les matrícules dels vehicles que estiguen autoritzats.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha explicat que: “Com sempre hem plantejat des del govern, aplicar la tecnologia a la nostra vida per millorar-la era important i necessari, per això portem treballant des de fa anys en un projecte d’Smart City per a Alcoi. Ara, amb aquesta crisi sanitària molta més gent està entenent la importància de la tecnologia en la nostra vida. Col·locar sensors, càmeres, d’obtenir dades i gestionar-les ens permet tindre informació i saber què fer i com fer-ho. A Alcoi tenim la sort de ser una de les ciutats mitjanes més avançades en Smart City pel que projectes que ja teníem en marxa ens ajudaran a lluitar contra la Covid-19, millorant la qualitat de vida però també protegint a les alcoianes i els alcoians“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *