foradia subscriutegrat

Alcoi presenta el seu model en la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents

Van participar 80 persones procedents de diferents entitats locals, organismes i institucions

El passat 3 d’octubre es va celebrar en el Palau de Congressos de València la reunió del Comité Tècnic de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI), dins del marc de la ‘9th Green Standards Week’ de València. En ella, diferents ciutats entre les quals està Alcoi, van explicar la seua gestió de Smart Cities, i van tindre l’oportunitat de comptar les seues experiències dins dels Grups de Treball.

D’aquesta forma, el Comité Tècnic es va convertir en un espai de convergència entre ciutats en el qual van poder estar al corrent de les principals innovacions en matèria de Smart Cities.

La trobada va comptar amb la participació 80 persones procedents d’entitats locals de tota Espanya. També van assistir altres organismes i institucions com a representants del Comité Técnico CTN 178, Universitat Politècnica de València, Red.es, Asociación Española de Normalización, Centro Regional Basilea para América del Sur e ITU-Unión Internacional de Telecomunicaciones.

El passat 28 de maig es va aprovar en el ple municipal la sol·licitud de la incorporació d’Alcoi a la RECI (Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents). La RECI, es va crear amb el compromís de crear una xarxa oberta per a propiciar el progrés econòmic, social i empresarial de les ciutats a través de la innovació i el coneixement, recolzant-se en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

L’associació té per objecte la generació d’una dinàmica entre ciutats amb la finalitat de disposar d’una “xarxa espanyola de ciutats intel·ligents“. El seu objectiu és intercanviar experiències i treballar conjuntament per a desenvolupar un model de gestió sostenible i millorar la qualitat de vida dels ciutadans, incidint en aspectes com l’estalvi energètic, la mobilitat sostenible, l’Administració electrònica, l’atenció a les persones o la seguretat.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, va participar en l’exposició del Grup de Treball 1, on es van exposar exemples d’experiències i bones pràctiques vinculades al govern obert, la innovació social i el turisme intel·ligent, amb els exemples de les ciutats de Benidorm que va explicar la seua estratègia per a convertir-se en la primera Destinació Turística Intel·ligent certificat, València que va exposar la seua estratègia de màrqueting digital i el desenvolupament del seu sistema d’informació turística intel·ligent i Alcoi, on Lorena Zamorano va explicar la seua estratègia de SmartOffice i les sinergies entre turisme intel·ligent i cultura que estan posant en marxa.

Alcoi basa la seua estratègia de destinació Turística Intel·ligent en nou aspectes fonamentals: la governança, l’accessibilitat, la sostenibilitat, la innovació, la connectivitat, la intel·ligència, la informació, el màrqueting online i l’evolució de l’activitat turística.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *