foradia subscriutegrat

Guanyar exigeix al govern la remunicipalització del servei d’aigua i transport públic

Sandra Obiol: “No hem vist cap avanç en la remunicipalització de serveis, malgrat que es va aprovar el pressupost en base a aquest punt”

Guanyar Alcoi, observa una lleu intenció en treballar per revertir la situació actual de gestió privatitzada. I veuen raonable recuperar la gestió pública per a prioritzar la millora del servei, i com s’ha demostrat a altres poblacions reduir el cost. 

La portaveu del grup municipal Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, formularà un prec al govern local per a què efectue una auditoria del servei de gestió de l’aigua potable, tal com indica la Llei de Contractació del Sector Públic.

Cal recordar que enguany, finalitzen dos contractes tan importants com els de la gestió de l’aigua i també el del transport públic, després de vint anys. 

En aquest sentit, amb l’aprovació dels pressupostos per al 2020 es va anunciar públicament que un dels punts era establir un full de ruta per a recuperar la gestió de serveis públics. 

Guanyar al plenari del mes d’octubre de 2019 va preguntar al regidor Jordi Martínez sobre el contracte de l’aigua, i va dir textualment que en finalitzar “sí que es farà una auditoria d’acord amb la Llei de Contractes”. Per a Obiol, “ara s’ha desdit d’allò que va sostindre al plenari. Encara que legalment no fóra necessari”. Gens hem avançat en la remunicipalització de serveis “que va motivar l’aprovació del pressupost municipal per part de Podem”, indica la portaveu.

Per altra banda, Guanyar Alcoi manifesta que l’autobús, com la resta de serveis bàsics, han de ser gestionats amb objectius públics on l’únic interés siga el màxim benefici pels veïns i veïnes.

Tal com explica Sandra Obiol, “en el cas del servei de transport públic, l’aposta del govern sembla clara, realitzar un altre contracte amb una empresa privada amb terminis ja fixats per a este estiu sense ni tan sols plantejar possibles alternatives”.

“seguirem defensant un model de transport públic urbà pels alcoianes i els alcoians per damunt dels beneficis privats i seguirem reclamant la reversió de la privatització”, conclou Obiol.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *