lasarga ajualcoitel

Aprovada la Llei del joc més avançada d’Espanya per a combatre la ludopatia impulsada per Unides Podem

Control de les escurabutxaques dels bars similar al de les màquines de tabac. Un primer pas important en l'addicció al joc, “per a lluitar contra una xacra terrible que està arrasant els nostres barris i afectant a molts dels nostres joves”

Al ple de les Corts Valencianes recientment s’aprovat la llei del joc del País Valencià impulsada pel Grup Parlamentari d’Unides Podem. Ha eixit endavant deprés d’un intens i anys de debat, una Llei del Joc que és la més avançada d’Espanya. Donarà als municipis un instrument per poder combatre la ludopatia

Així afirma, el portaveu de Podem a l’ajuntament d’Alcoi, Cristian Santiago, “a partir d’avui els alcoians i alcoianes estem més protegits i protegides davant el perill de la ludopatia, que tants problemes causa a moltes famílies”.

Un avanç al País Valencià que el posa a l’avantguarda d‘Espanya en quant a la protecció de les famílies que han hagut d’enfrontar-se a l’addicció al joc.

Aquesta llei aplicarà, entre d’altres aspectes:

  1. Que els locals estiguin a una distància mínima de 850 metres dels col•legis, i que hi haja un mínim de 500 metres entre locals de joc.
  2. Eliminar les màquines d’apostes als bars.
  3. Control de les escurabutxaques dels bars similar al de les màquines de tabac.
  4. Supressió de la publicitat i les promocions.
  5. Augment dels controls d’accés al joc.
  6. Estratègia integral per a reduir el joc patològic.

Aquesta Llei va ha ser un nou instrument que servirà per a poder combatre als que “s’enriqueixen amb la misèria i la desesperació dels demés”, com explica el portaveu de Podem, perquè es tracta d’un problema de salut pública que afecta, cada vegada més, a joves i fins i tot a menors dels nostres barris.”

El portaveu de la formació morada conclou dient que “amb aquesta llei podrem frenar l’expansió de l’addicció al joc als nostres municipis perquè està afectant, sobretot, a les persones més vulnerables de les nostres ciutats”. 

Font: Redacció./


culturalcoi

ajualcoiturisme

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *