lasarga ajualcoitel

S’han desbrossat sendes, zones periurbanes i carreteres d’Alcoi

L'Ajuntament d'Alcoi treballa seguint les tasques que indica el Pla de Prevenció d'Incendis locals i ja s'està actuant en diferents zones de la localitat

Des de l’Ajuntament d’Alcoi asseguren que durant tot l’any s’està treballant seguint les indicacions del Pla de Prevenció d’Incendis locals, i que ja s’han fet actuacions al voltant de moltes zones periurbanes, carreteres limítrofes a masses forestals i en determinades sendes i camins.

Algunes de les actuacions que s’han dut a terme han sigut el desbrossament de la carretera del Preventori a les Casetes de Mariola, Trencacaps, Sideroparc, Serelles, Xorrador, Gormaig, Carretera Llacunes i la zona del Molinar. A més també s’ha treballat en les sendes de Santa Anna al Quinzet, la Via Verda i Horta Major.

Per culpa de la DANA de febrer s’ha tingut que sol·licitar la intervenció dels Bombers Forestals per tal d’actuar en les zones de la Font del Quinzet i Racó de Sant Bonventura, Preventori i Casetes de Vilaplana, Via Verda i Serelles. Encara està pendent una actuació en la zona de Polop.

A més a més, fa 3 setmanes la Conferència Hidrogràfica del Xúquer va estar actuant al llit del riu Riquer, llevant l’arbrat caigut i fent una aclarida del bosc.

Segons afirma l’Ajuntament totes les actuacions han sigut clau l’hora de controlar els incendis del passat cap de setmana causats per la llavor del xop, ja que va evitar la propagació ràpida del foc al marge del riu.

La Brigada de la Biodiversitat de la Generalitat Valenciana també ha realitzat treballs en la senda de les Casetes del Salt al Molí Payá, ja que ha estat llevant arbres de pudor i aclarint la zona.

Aquest Pla de Prevenció d’Incendis també contempla actuacions al voltant de les urbanitzacions, creant el seu perímetre de protecció, dotant-los dels punts d’aigua corresponents, així com manteniment de les zones verdes dintre d’elles.

Montesol està acabada al 100%, Baradello i Sargento aproximadament al 80, i en el cas de l’Estepar, s’està començant a desenvolupar el Projecte del seu Pla de Prevenció d’Incendis.

El Pla Municipal d’Incendis també indica la instal·lació i manteniment d’una sèrie d’hidrants en determinades carreteres com els de Casetes de Mariola o Font dels Patos. Aquests punts d’aigua són importants per al treball dels bombers per a l’extinció dels focs, ja que s’ubiquen en llocs estratègics, sempre alimentats pels dipòsits situats en les nostres serres i urbanitzacions.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica i Protecció Civil ha explicat que: “la millor forma d’actuar contra els incendis és la prevenció. Treballem durant tot l’any per tractar que quan arribe aquesta època tinga’m el menor risc possible d’incendis“.

Des de l’Ajuntament també volen fer saber que el present pla està vigent i que s’està a punt de contractar la revisió, ja que es va fer en 2015 i durant aquest any toca fer una nova revisió.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

mascaretes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *