foradia subscriutegrat

“L’Escola en Flames”, el nou projecte d’Oliva per a la prevenció d’incendis

La iniciativa també defineix amb un còmic les instruccions per a prevenir i actuar davant d'un accident de trànsit

L’Ajuntament d’Oliva ha presentat el seu nou projecte “L’Escola en Flames”, que pretén ser una eina útil en la prevenció d’incendis als centres educatius. La iniciativa consta d’un còmic que indica quins són els passos a seguir en cas de produir-se foc a les aules, a més d’instruccions per a prevenir i actuar davant dels accidents de trànsit.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Oliva, Ana Morell, ha comentat que aquest projecte s’emmarca dins de les jornades de coordinació en sinistres vials entre tots els cossos de seguretat locals, provincials i nacionals els pròxims dies del 3 al 7 d’abril. D’aquesta manera s’organitza la XIII edició de la Trobada Intern de Rescat en Accidents de trànsit i la IV Trobada Nacional de Trauma al Carrer Antonio Mestre Sanchis.

La vicealcaldessa i regidora d’Educació d’Oliva ha explicat el projecte a totes les direccions dels centres educatius i ha comptat amb la col·laboració del caporal del Consorci de Bombers de València, Roberto Fernàndez. Aquesta iniciativa contempla una visita a tots els alumnes de cinqué de primària per a conscienciar-los en la prevenció d’aquests riscos que poden posar en perill la seua seguretat.

Ana Morell afirma en la presentació del còmic que “aquesta obra que presentem hui és una manera diferent de fer entendre al nostre alumnat, compromés, correcte i complidor amb les accions de conscienciació de com podem contribuir a protegir-nos dels incendis. Qualsevol acció, per senzilla que puga semblar, pot canviar positivament les conseqüències que un incendi pot provocar a l’alumnat, als equips docents i als seus centres educatius. Aquesta experiència pilot d’aprenentatge amb material didàctic fet pels mateixos equips de bombers i amb la seua posterior explicació en viu és un autèntic privilegi”. Aquesta iniciativa s’implantarà més avant en altres 500 col·legis de la Comunitat Valenciana.

Per la seua part, Roberto Fernández ha explicat les claus en l’elecció de l’alumnat de 5é de primària. “El programa es diu el Decàleg Preve-incendis i consisteix en una Unitat didàctica a desenvolupar amb la visualització d’un vídeo i la lectura del còmic que estem distribuint hui als col·legis”, comenta el caporal dels Bombers de València.

El Consorci de Bombers serà l’encarregat de subministrar els centres educatius d’Oliva el còmic i els vídeos, acompanyats d’una petita presentació teòrica a l’aula. Com han proposat els col·legis, un bomber acudirà per a resoldre tots els dubtes i explicar el decàleg de prevenció d’accidents de trànsit. A més, la Conselleria farà arribar aquestes instruccions a tots els centres de la Comunitat Valenciana.

Aquesta iniciativa posa el punt sobre la necessitat de la implantació de les eixides d’emergència, a més de l’adaptació a les noves normatives en matèria de seguretat per part de tots els centres educatius.

La regidora d’Educació ha afirmat que Oliva està fent un esforç en les activitats formatives del Consorci de Bombers. “És un bon moment per traslladar a la Conselleria que ara es pot anar treballant en aquesta línia per implementar les eixides o escales d’emergència dels nostres centres educatius que tant de temps porten reivindicant-ho”, ha conclòs Ana Morell.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *