foradia cdturisme

El Consorci de bombers adverteix del risc d’incendis en aquesta primavera

En aquesta època de l'any hi pot haver més risc que es produïsquen més incendis a causa del plomall d'algues espècies vegetals com els xops, àlbers o salzes

Des del Consorci Provincial de Bombers de València han volgut alertar a la població sobre el risc d’incendis en aquesta època de l’any a causa del plomall d’algunes espècies vegetals com per exemple els xops, àlbers o salzes.

Com bé expliquen: “els seus fruits es caracteritzen per estar recoberts per un plomall cotonós que afavoreix la dispersió de les llavors per l’aire per a colonitzar noves zones i expandir-se”. Segons adverteix Raúl Quílez, tècnic forestal del Consorci: “aquest plomall, en condicions de temperatures altes és molt inflamables, i, any rere anys, suposa una freqüent font d’incendis en aquestes dates”.

Per aquest motiu, els bombers llancen un missatge de prevenció a la ciutadania per a evitar aquests incendis en zones on es troben aquestes espècies, que gràcies al plomall es pot detectar de seguida.

Quílez assenyala que: “cal tindre molta precaució amb l’ús de foc en zones on siga present, no llançar burilles, evitar la utilització d’equips que puguen provocar espurnes, així com allunyar qualsevol forn de calor com a tubs d’escapament o catalitzadors”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *