foradia cdturisme

Alcoi és el primer municipi de l’interior d’Alacant amb un Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent

Herick Campos, director general de Turisme de la Generalitat Valenciana ha sigut l'encarregat de presentar aquest pla

El director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos, ha presentat el Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent d’Alcoi. Segons ha explicat Campos “l’aspecte més important dels DTI és el referit a la governança, és a dir, que el mateix destí controle, coordine, desenvolupe i implemente les accions no sols en l’àrea de turisme, també en la resta d’àrees dels ajuntaments“.

Alcoi és el primer municipi de l’interior de la província d’Alacant que compta amb un pla d’aquest tipus, que com el director general de Turisme ha assenyalat: “està redactat en el marc de l’Oficina Tècnica DTI-CV de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur)“.

La nostra ciutat forma part de la Xarxa DTI-CV i està en el nivell 3. A més, Alcoi és candidata a formar part de la Xarxa Nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents de Segittur i és un dels municipis coordinadors, juntament amb Vinaròs i la Vila Joiosa. Aquesta xarxa té com a objectiu aconseguir que el turisme siga un instrument de cohesió territorial, motor i tractor de l’economia valenciana.

Herick Campos també ha volgut destacar que Turisme ha apostat per Alcoi per tal de convertir-la en un nucli turístic important, “prova d’això és la pròxima obertura del nou CdT que s’està construint i que serà seu provincial d’interior“, afegia Campos.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha valorat el treball i el suport de Invat·tur i de l’equip que treballa des de la ciutat per a dur a terme aquest projecte: “Estic segur que aquest esforç ens convertirà en un referent en matèria DTI“.

El coordinador del Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent d’Alcoi, David Giner, ha de donar les pautes del document i la importància de la seua aplicació, és per això que ha explicat que aquest pla “és una eina flexible i dinàmica” en la qual es pretén anar actualitzant-la depenent de les necessitats de cada moment.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *