lasarga ajualcoitel

INDUSTRI.ART, la nova plataforma cultural d’Alcoi

Es tracta d'un projecte dut a terme pels artistes plàstics de la ciutat i la Regidoria de Cultura per a promocionar aquest sector

Després de dos mesos amb tots els sectors econòmics parats, molts necessiten ajuda de les administracions, i així ho han fet des de la regidoria de Cultura amb els artistes plàstics d’Alcoi.

INDUSTRI.ART és la nova proposta per a seguir enriquint a la cultura alcoiana, i naix amb la voluntat d’oferir una eina de treball als professionals del sector, amb l’objectiu de donar visibilitat al seu treball i inclús, posar-ho a l’abast de possibles interessats en la seua adquisició.

Des d’aquesta regidoria s’ha estat treballant durant el confinament per a incorporar, de moment, a més de 100 artístiques que treballen diferents disciplines: pintors, il·lustradors, vídeo-artistes, escultors, ceramistes o dissenyadors, entre altres.

Aquesta proposta està dins del Pla Reactiva Alcoi i suposarà una inversió d’uns 200.000 euros.

La nova plataforma vol jugar un paper important dins de l’acurada reinvenció de la indústria artística, en la qual s’aportaran noves formes de donar a conéixer totes les creacions plàstiques. A més d’INDUSTRI.ART, també hi haurà altres accions convencionals com exposicions, galeries, difusió a través de comissaris i crítics d’art, o el moviment de peces a través de les figures dels marxants.

INDUSTRI.ART també du associada una sèrie de taller i activitats que estaran orientades en l’adquisició d’habilitats en aspectes com la promoció i la potenciació personal, l’elaboració i el finançament de projectes, la gestió econòmica o aspectes de legislació i mecenatge, i s’oferirà un canal d’informació especialitzat en concursos, beques de formació o residències.

La plataforma no dóna suport sols als artistes, també als teòrics, investigadors, curadors i promotors culturals. Ells també trobaran un espai per a poder donar difusió al seu treball i a les seues investigacions.

El projecte compta amb el suport de la Comissió d’Arts Plàstiques i del Consell de Cultura. Segons la comissió, aquesta creació “és un excel·lent recurs per a tots els artistes i professionals de les Arts Plàstiques i Visuals demostrant la preocupació de l’administració pública per la cultura local”.

Raül Llopis, regidor de Cultura, ha explicat que: “a través d’INDUSTRI.ART els i les nostres artistes tindran una finestra oberta a les xarxes, dinamitzada per tot el conjunt que la forma. S’ha de tenir present que l’art és una activitat que genera economia, tot allò que es mou al seu voltant crea un circuit important que ara, simplement, ha de canviar de format“.

Tant els artistes locals, com la regidoria de Cultura han reflexionat per a reactivar i impulsar les arts plàstiques de la nostra ciutat en un moment de crisi però com ells mateixos asseguren: “de canvi i oportunitat“, és per això que Llopis afegeix: “Amb aquesta plataforma volem crear estructures de coordinació i creixement dels professionals, accés il·limitat als mitjans electrònics per a la difusió, la promoció i venda de productes d’art, suplir la mancança d’assessorament legal i les dificultats d’accés als circuits expositius més rellevants. Tots ells són reptes amb els quals es troba el sector en Alcoi que INDUSTRI.ART vol abastir“.

INDUSTRI.ART ja s’ha convertit en una marca, i el logotip d’aquesta està creat de forma altruista i desinteressadament per Pepe Valiente, de l’empresa Branz Studio, que són especialistes en creació de marques. Com expliquen des de la regidoria, la possibilitat d’utilitzat el domini .ART en la web fa que la marca siga memorable i subratlle el seu valor principal. Pel que fa a la tipografia, s’ha creat basant-se en lletres de diversa maquinària del segle passat. A més a més, el logotip ve acompanyat d’una taca circular que emmarca la paraula art, i s’ha fet gràcies a una acció col·laborativa en la qual han participat totes les persones del projecte, aportant la seua taca de color o textura, deixant així la seua empremta.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *