lasarga ajualcoitel

Toni Francés visita el taller d’ocupació de turisme de naturalesa

Aquest taller d'ocupació està dins del programa concedit pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació "LABORA". Els alumnes oferirà rutes durant el mes de juliol

Durant el matí del 25 de juny l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha visitat a l’alumnat del taller d’ocupació de turisme de naturalesa. En la visita ha estat acompanyat pels regidors d’Ocupació, Alberto Belda, Turisme, Lorena Zamorano, i de Transició Ecològica, Jordi Silvestre.

Aquest taller està dins del programa concedit pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació “LABORA” a l’Ajuntament d’Alcoi, i es diu “Turisme de naturalesa: birdwatching i itineraris interpretatius en el medi natural d’Alcoi”, comprés en l’especialitat de “Promoció Turística Local i Informació al Visitant”.

El programa de LABORA compta amb una subvenció de 232.055 euros, i el taller és susceptible de cofinançament pel Fons Social Europeu (FSE).
En aquest taller hi ha un total de 10 alumnes, 5 homes i 5 dones, que des de finals de 2019 estan assistint a aquestes classes amb un contracte remunerat per a la formació i l’aprenentatge.

Aquest curs també ha suposat la contractació del personal que ha dut endavant la formació, com la directora, una professora i una auxiliar administrativa a mitja jornada durant la duració d’aquest, que és de 12 mesos.

Toni Francés ha volgut destacar durant la visita: “la importància del turisme per a Alcoi, i la necessitat de tindre personal qualificat per a seguir ampliant els productes turístics de la ciutat, oferint possibilitats culturals, patrimonials o de naturalesa per a aconseguir que els visitants coneguen Alcoi, però també, que tornen en diferents ocasions“.

A més, ha afegit que aquests tallers d’ocupació són importants i que estan pensats específicament per a la inserció laboral, oferint contractes remunerats a l’alumnat que realitza un treball que repercuteix en la ciutat.

La resta de regidors han volgut assenyalar la importància de l’educació ambiental i de cuidar la sostenibilitat de tots aquells productes i recursos turístics que ofereix la ciutat.

Per la seua part, l’alumnat ha estat molt participatiu i han destacat que Alcoi té un gran patrimoni cultural i natural, i que moltes vegades la gent de la ciutat no el coneix. Tots ells tenen una formació prèvia en àmbits com la història o la biologia.

El taller oferirà rutes obertes al públic durant el mes de juliol. Les inscripcions es podran fer en les pròximes setmanes, i els itineraris es gestionaran de manera conjunta amb el departament de Medi Ambient.

L’objectiu que té “LABORA” amb aquests tallers d’ocupació és millorar l’ocupabilitat de les persones que no tenen treball, i poder realitzar obres o serveis d’interés general i/o social, en aquest cas de promoció turística.

No és la primera vegada que Alcoi realitza aquests tipus de tallers, ja amb anterioritat, gràcies a aquest programa, es va rehabilitar l’antiga Escola de Cervantes, es va recuperar el jardí del Conservatori o la zona de la Caseta de Mascarella de Ferran.

Els tallers garanteixen als alumnes i treballadors la realització d’un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge, que juntament amb la formació professional per a l’ocupació rebuda, procure la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *