lasarga itealcoi

La Comissió Europea dóna suport el projecte de transformació digital d’Alcoi

Aquest projecte compta amb un total de 16 línies d'actuació, entre les quals està la creació d'un centre d'innovació digital a Rodes

L’Alcalde durant de la Cimera d’Alcaldes “Digital Cities Challenge” en Brusel·les any 2018.  

El projecte de transformació digital d’Alcoi, que ja es va presentar en la convocatòria del ‘Desafio de las Ciudades Inteligentes), ha obtingut el suport de la Comissió Europea, ja que ha sigut seleccionada com una de les 100 ciutats europees que participaran en aquest ‘Desafio’.

Aquest programa representa l’oportunitat de que les ciutats seleccionades s’unisquen a una comunitat que aprofita les tecnologies avançades per a fer front a la crisi de la pandèmia i reconstruir les seues economies, així com orientar-les cap a un creixement sostenible intel·ligent i ecològic.

L’objectiu del ‘Desafio de las Ciudades Inteligentes’, és ajudar a les ciutats a millorar la seua qualitat de vida i crear noves oportunitats per a les seues comunitats empresarials. La iniciativa durarà dos anys i mig.

Dit projecte compta amb 16 línies d’actuació, i una d’elles és la creació d’un centre d’innovació digital que estarà ubicat al Parc Tecnològic de Rodes.

Que la Comissió Europea done suport a aquest projecte no sols suposa un reconeixement a l’estratègia de transformació digital de la ciutat, també permet que Alcoi puga continuar la implantació de l’estratègia quant a l’assessorament i suport tècnic. A més, que Europa recolze aquest projecte situa a la localitat en millors condicions per a poder accedir a fons en el nou programa de finançament europeu 2021-2027, en el qual, un dels pilars és ‘Una Europa més intel·ligent, mitjançant la innovació, la digitalització, la transformació econòmica i el suport a les petites i mitjanes empreses‘.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi ha comentat que: “L’aposta per a la digitalització és un dels reptes més importants que tenim les ciutats, i Alcoi, és pionera en aquest procés que millora la competitivitat i les oportunitats“, a més a més, l’alcalde ha afegit que: “Que Alcoi siga una de les 100 ciutats europees seleccionades reforça el lideratge d’Alcoi com una ciutat innovadora, amb una estratègia clara en el procés de transformació digital de la nostra economia, que juntament amb el Districte Digital i el projecte de Rodes, fa que el nostre territori siga una vegada més competitiu i atractiu per a la inversió“.

I és que, gràcies a aquesta iniciativa, les ciutats podran dissenyar estratègies ambicioses i un full de ruta Juntament amb totes les parts interessades i els experts internacionals, basades en les fortaleses i necessitats de la ciutat real i el context polític existent.

A més, es maximitzaran l’impacte, ja que començaran amb els projectes emblemàtics d’impacte ràpid, seguit de projectes més grans que comporten una millora quantificable en els ciutadans.
També es construirà una comunitat d’aprenentatge i innovació de la qual formaran part una xarxa internacional autosuficient d’innovació i col·laboració per a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible.

Aquesta nova comunitat d’aprenentatge i innovació de la Unió Europea rebrà suport en persona, en línia, i com a comunitat a través de: Assessorament expert adaptat a la seua ciutat i a les seues prioritats locals; Conferències, tallers i formació específica; Accés a eines i recursos digitals; Mentors de nivell europeu i internacional i línies de finançament.

Gràcies a aquests projectes, les ciutats aconseguiran un desenvolupament a llarg termini autosuficient a través d’Accions d’impacte ràpid, com per exemple, una plataforma comuna de dades obertes, un nou mercat de la UE dissenyat per les ciutats, les pimes i una àmplia gamma de negocis urbans, inversions conjuntes per a buscar finançament, i, fins i tot dels instruments financers de la UE.

Font: Redacció./

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *