foradia subscriutegrat

La Universitat d’Alacant manté el Festival de Teatre Clàssic de L’Alcúdia que s’adapta al format ‘online’

El festival dedicarà la primera setmana al Teatre de l’Ensenyament, per companyies amateurs d’instituts i universitats; i la segona per a l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant

La Universitat d’Alacant va presentar la VIII edició del Festival de Teatre  Clàssic de l’Alcúdia-UA, una edició que, per primera vegada, tindrà format digital per a adaptar-se  a les circumstàncies actuals.

Del 13 al 24 de juliol, la Universitat d’Alacant presenta la VIII edició del Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA, una edició que, per primera vegada, serà gratuïta i tindrà format en línia.

Tal com ha explicat el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés,“com a institució pública educativa, la UA promou la pràctica teatral entre l’alumnat  universitari i de batxillerat i, així mateix, ofereix a tota la ciutadania muntatges d’obres  de companyies professionals”.

El programa estarà integrat per un total de 15 enregistraments d’obres de teatre clàssic (no en directe) que s’emetran en línia en l’adreça:

https://cultura.ua.es/festival-alcudia

El festival, com ja és tradicional, dedicarà la primera setmana al Teatre de l’Ensenyament, del 13 al 17 de juliol, cinc dies en què s’oferiran dues propostes diàries: la primera sessió, a les 18.00 hores, estarà protagonitzada per companyies amateurs d’instituts i universitats, i les segona part, a les 20.00 hores, serà a càrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant.

La Setmana del Teatre de l’Ensenyament comença el dilluns 13 de juliol amb Enredando a Celestina, a les 18 h, de la mà de la Companyia de Teatre de la UMH (versió lliure d’Adán Rodríguez sobre La Celestina); i, a les 20 hores, l’Aula de Teatre  de la UA representarà La tempesta, de William Shakespeare, amb direcció d’Iván Jiménez.

El dimarts 14 de juliol serà el torn del grup teatral de l’IES La Foia d’Ibi, i la seua obra Medea, d’Eurípides (18 h). A les 20 h, l’Aula de Teatre de la UA posarà sobre les taules l’obra Hècuba, amb dramatúrgia i direcció de Pascual Carbonell.

El dimecres 15 de juliol, a les 18 h, el Col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant presentarà l’obra Hipòlit, d’Eurípides, amb direcció de Marién  Navarro, Carlos Aragüez i Pablo Vaíllo, directors del grup de teatre La Nave Argo. A les 20 h, l’Aula de Teatre de la UA arribarà amb Pluto, sota la direcció i dramatúrgia de Pascual Carbonell.

El dijous 16 de juliol, l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa, de Gata de Gorgos, representarà Aululària (la comèdia de l’Olla), de Plaute, amb direcció de Vicent Buigues (18 h) i, a les 20 h, serà el torn de l’Aula de Teatre de la UA amb El anzuelo de Fenisa, de Lope de Vega, dirigida per Ricardo Arqueros.

La setmana del Teatre de l’Ensenyament  acabarà el divendres 17 de juliol, de la mà del Col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant, que representarà Antígona, de Sòfocles, a les 18 h (direcció de Fernando Nicolás, Marién Navarro, Carlos Aragüez i Pablo Vaíllo, directors del grup de teatre La Nave Argo); i amb l’obra Electra de l’Aula de Teatre de la UA, dirigida per Ricardo Arquero (20 h).

Del dilluns 20 al divendres 25 de juliol tindrà lloc la segona part del Festival: la Setmana del Teatre Professional, amb cinc obres de Teatre Clàssic, a les 20.00 hores (i disponibles en línia durant un temps limitat, fins a les 23.59 hores d’aquest mateix dia).

Verb Produccions, en coproducció amb el Festival de Teatre Clàssic de Mèrida, inaugura aquest apartat el dilluns 20 de juliol amb l’obra El cerco de Numancia, una versió de Florián Recio dirigida per Paco Carrillo.

El dimarts 21, la Companyia Atalaya Teatre, en coproducció amb el Festival de Teatre de Mèrida, representarà l’obra Medea (la extrangera) amb direcció de Ricardo Iniesta, una adaptació de Carlos Iniesta a partir dels textos de Sèneca, Eurípides i Heiner Müller.

El dimecres 22 de juliol serà el torn d’Edipo Rey, de Sòfocles en versió de Miguel Murillo i dirigida per Denis Rafter, una producció del 60 Festival Internacional de Teatre  Clàssic de Mèrida i Teatre del Noctàmbul.

L’endemà, el dijous 23 de juliol, la Companyia TNT-Atalaya representarà Restos/Fedra, sota la direcció de Juana Casado.

El Festival de Teatre Clàssic finalitzarà el divendres 24 de juliol amb una sessió de clausura protagonitzada per Hamlet Canalla, una coproducció de l’Institut Valencià de Cultura i la Companyia Teatre Micalet. Manuel Molins n’és l’autor i Joan Peris, el director.

La UA ha programat, a més, amb un taller d’elaboració i reinterpretació de màscares, un número especial de Quaderns de Cinema dedicat al festival, una exposició sobre l’Alcúdia i uns videoclips de teatre clàssic a càrrec de l’Aula de Teatre de la UA.

Activitats complementàries

A més del  programa de representacions amateurs i professionals, la Universitat d’Alacant ha dissenyat una sèrie d’activitats complementàries amb les quals vol incrementar la participació del públic en les activitats no presencials.

S’impartirà  el taller “ARTQUEOLOGIA”, un taller d’elaboració i reinterpretació de màscares dirigit per Beatriz Rico. La revista Quaderns de Cine 2020 dedicarà un especial al Festival de l’Alcúdia, coordinat per Juan Antonio Ríos Carratalá. El número 16 de la revista porta el títol  “El teatro clásico en el cine”. 

La UA també ha dissenyat l’exposció virtual “L’Alcúdia i la Fundació Universitària d’Investigació  Arqueològica”, una mostra que presenta, a través de panells, la història i evolució del jaciment de l’Alcúdia, el recorregut cronològic, el desenvolupament de la investigació i la seua importància en el context de l’arqueologia valenciana i espanyola.

L’Aula de Teatre de la UA també ha elaborat diversos videoclips de teatre clàssic, que es difondran a través de les webs del Festival, la UA i les xarxes socials. Amb el títol “Greco Electrollatí”, aquests vídeos seran un lloc de confluència de música, actitud i èpica teatral.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *