foradia mediambient

Tecnologia smart per a l’àrea de descans de la via

Es poden aparcar 16 bicicletes i també hi ha kits de reparació i manteniment, que l'usuari podrà utilitzar amb l'aplicació mòbil PVerde

La via per a ciclistes i vianants d’Alcoi ja té una nova àrea de descans amb capacitat per a estacionar 16 bicicletes, i amb 3 taules de pícnic, seients per al descans i font d’aigua pública. L’àrea està ubicada al carrer Carmen Vidal, al costat del pont Rafael Terol.

Aquesta nova tecnologia smart que s’ha instal·lat és 4 SMART-RAK, que és un nou suport per a aparcar dos bicicletes per mòdul. La bicicleta queda estable mitjançant la introducció del pedal en la regata. Incorpora dos compartiments per a poder posar el seient i el casc.

L’usuari podrà bloquejar la bicicleta sense necessitat de portar cadenat, gràcies a l’aplicació mòbil PVerde. També s’han col·locat 4 APARCABICIS, que són un suport per a aparcar dos bicicletes cadascun, en aquest cas, l’usuari si que ha de portar cadenat per a bloquejar les rodes i el quadre, i no s’ha d’utilitzar cap aplicació.

Una altra de les ferramentes que s’han instal·lat són les BIKE TOOLS. Es tracta d’una estació d’autoreparació i manteniment de bicicletes. Gràcies als ganxos i gomes per a subjectar la bici, es pot fer una còmoda i correcta manipulació d’ella. En aquest servei podem trobar una bomba d’aire per a l’unflat de les rodes, claus hexagonals Allen de 3-4-5 mm, clau anglesa, alicates, tornavís pla i estrela i joc de dues palanques per al desmuntatge de cobertes. Els usuaris també poden utilitzar aquesta estació amb l’aplicació PVerde.

L’eix té un recorregut de 9 quilòmetres amb dos carrils, un per a cada sentit. El projecte uneix la via verda de 4.684 metres amb la passarel·la creada recentment que uneix Alcoi amb Cocentaina, seguint la cornisa nord de la ciutat. És un espai pensat per a vianants i ciclistes que integra les vies verdes dins de la ciutat. Aquest recorregut forma part d’una de les vies verdes més llargues de tota la Comunitat Valenciana, ja que uneix la ciutat de Iecla amb Gandia.

La creació d’aquest eix ha suposat la incorporació a Eurovelo, una xarxa amb 15 rutes per a ciclistes de llarga distància que connecten a tot el continent europeu. En concret, aquesta ruta s’unirà amb la línia Eurovelo 8, una ruta de 5.900 quilòmetres que connecta Cadis amb Atenes. La ruta passarà per Barcelona, Mònaco i Venècia entre altres ciutats.

L’eix es va poder dur a terme gràcies a l’ajuda europea de Fons Feder del 50% del cost total.

Si vols veure el funcionament d’aquest nou servei, fes clic a l’enllaç.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *