foradia cdturisme

449 xicotetes empreses i autònoms sol·liciten les ajudes ‘Reactiva Alcoi’

Fins al moment, l'Ajuntament d'Alcoi ha atorgat 166.300 euros, però encara queden molts expedients oberts i encara no s'ha tancat la quantitat total

L’Ajuntament d’Alcoi ha rebut un total de 449 sol·licituds a les ajudes ‘Reactiva Alcoi’, que s’han impulsat des de consistori per a poder ajudar a les xicotetes i autònoms per a pal·liar la reducció d’ingressos que va produir l’Estat d’Alarma, i així també poder ajudar en el compliment de les seues obligacions empresarials així com al manteniment de l’activitat i de l’ocupació.

Aquestes ajudes són compatibles amb altres subvencions de qualsevol administració, però, des de l’Ajuntament volen recordar que les ajudes per autònoms de Labora, que depenen de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, no ho eren amb cap altres, possibilitant d’aquesta manera que les persones que no han aconseguit aquestes ajudes, puguen accedir a les que ofereix l’administració local.

Ara s’han lliurat 166.300 euros, però encara s’està treballant en molts expedients que estan oberts i tampoc s’ha tancat encara la quantitat total que s’ha atorgat.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha destacat que “els autònoms i les micropimes han patit molt a causa de la crisi, i com vam dir, des de l’Ajuntament anàvem a donar-los suport. Gràcies a aquestes ajudes, totes les persones i xicotetes empreses que no van poder accedir a les ajudes de Labora podran suportar millor aquesta situació“.

A més, l’alcalde ha afegit que: “L’Ajuntament ha estat des del primer dia al costat de la ciutadania. Som l’administració més pròxima, hem dut endavant moltes mesures socials i econòmiques extraordinàries per ajudar a tots els sectors, amb aquestes ajudes tenim un exemple més de com treballem perquè ningú es quede arrere“.

Aquestes subvencions són per a negocis que han hagut de tancar a causa de l’Estat d’Alarma, com per aquells que no van tancar, però que si han experimentat una reducció d’ingressos amb relació als obtinguts abans que començara aquesta situació.

Per als que van tancar, es dóna una quantitat fixa de 300 euros i per al segon cas, es concedirà una quantia fixa de 200 euros. Aquestes quantitats es poden incrementar d’acord amb els següents criteris: 200 euros en cas de tindre i acreditar un lloguer o hipoteca de local o nau industrial per al desenvolupament de la seua activitat econòmica, i, 100 euros més per cada treballador que tinga a càrrec seu a data d’1 d’abril. Es podrà rebre fins a un màxim de 500 euros sempre que s’acredite no haver sol·licitat un ERTE.

Aquesta ajuda està destinada a qualsevol entitat que exercisca una activitat econòmica, amb independència de la seua naturalesa jurídica. Han pogut sol·licitar aquesta subvenció aquelles persones físiques o jurídiques, comunitats de béns, societats civils o altres entitats econòmiques sense personalitat jurídica, legalment constituïdes, que desenvolupen una activitat econòmica sense treballadors a càrrec seu, o, amb un màxim de 10 persones, a data de l’1 de març de 2020, amb domicili fiscal de desenvolupament de l’activitat situat en el terme municipal d’Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *