foradia subscriutegrat

Reflexions sobre el futur a la Sisena assemblea nacional de BiP a Xeresa

Després dels resultats electorals a nacions germanes com son Galiza i Euskadi, on s’ha demostrat que ser nacionalista, defensar allò teu, la cultura, la llengua, etc. no ha de ser un problema de cara a l’electorat

Treballar, persistir, esperar”, amb la cita de Nicolau Espriu com a referència, Bloc i País va celebrar el passat 26 de juliol l’assemblea nacional a Xeresa, amb totes les mesures de seguretat sanitàries garantides

L’assemblea va tindre lloc tant de forma presencial com virtual, tirant mà de la tecnologia que existeix en l’actualitat, per tal de garantir la màxima participació de totes i tots els membres del corrent sobiranista majoritari al Bloc Nacionalista Valencià. 

Primer, es va tractar la reorganització del corrent per optimitzar recursos i ser més efectius, sobretot en temps com els que estem vivint en l’actualitat, degut a la pandèmia del #covid19 que dificulta molt el treball diari i la pressa de decisions.

Així s’han establert sis comissions de treball coordinades per membres del secretariat. Les comissions són:

  • Organització, coordinada per Vicent Fernàndez del col·lectiu d’Oliva.
  • Comunicació, dirigida per Vicent Xavier Vila, d’Ontinyent.
  • Congrés del Bloc, presidida per Luis Oscar Garcia, de Castelló.
  • Congrés de Bloc i País, amb Vicent Fernàndez al capdavant.
  • Acció Política, amb Andreu Banyuls, històric militant de Gandia.
  • Relacions Exteriors, presidida per Sergi Ferrús, alcalde de Pedreguer.

Seguidament, es va debatre qüestions i es van fer reflexions sobre el futur congrés del Bloc, on s’espera un debat d’idees seriós i on BiP ha de tindre un protagonisme cabdal en defensa del sobiranisme i de la democràcia interna del partit. 

A mes a més, es va fer una anàlisi de la situació actual, tant a nivell intern i extern per part de totes i tots els assistents i es va parlar de les perspectives de futur del Bloc després del proper Congrés, manifestant “una clara voluntat d’incidir en l’acció política del partit per tal de no perdre el nostre caràcter nacionalista, progressista i democràtic“.

Sense cap mena de complexes “de dir-se i sentir-se sobiranistes i defensar causes justes com les del procés a Catalunya, sobretot després dels resultats electorals a nacions germanes com son Galiza i Euskadi, on s’ha demostrat que ser nacionalista, defensar allò teu, la cultura, la llengua, etc. no ha de ser un problema de cara a l’electorat, al contrari, és una força que s’ha d’aprofitar“.

Per finalitzar, en precs i preguntes es van comentar temes d’actualitat com la situació lamentable de la monarquia espanyola, mantenir el procés de subordinació lingüística i cultural per part de la nova direcció del canal de televisió pública valencià -à punt- o el nom del nou pavelló de Basket de València.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *