foradia subscriutegrat

Finalitza amb èxit una nova edició de l’Escola d’Estiu de la Protectora d’Alcoi

Des de l'any 2013 està duent-se a terme aquesta escola, 'Amics Peluts', i és un projecte pioner en realitzar-se en el recinte d'una protectora

L’Escola d’Estiu de la Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi ja ha finalitzat un any el seu campus en el qual acudeixen xiquets i xiquetes, entre els 8 anys fins als 18.

Aquesta escola d’estiu, ‘Amics Peluts’, va nàixer en l’any 2013 i el seu objectiu és oferir una opció d’oci alternatiu per a aquells que estimen la naturalesa i als animals.

‘Amics Peluts’ va ser, i continua sent, una escola pionera, ja que l’organitza una protectora d’animals en les seues instal·lacions.

Aquesta edició ha estat marcada per la nova normalitat i és per això que l’aforament s’ha vist reduït, i s’han respectat les mesures sanitàries recomanades sense deixar de treballar el respecte i l’estima cap a tots els éssers vius.

Durant cada dia de la setmana l’escola ha realitzat una activitat específica formant als seus participants d’una manera lúdica. Per exemple, hi havien xerrades o tallers per a donar a conéixer el món laboral relacionat amb els animals, com per exemple, educadors, veterinaris, perruquers, cuidadors.

També s’han realitzat classes d’educació canina, en la qual, els alumnes aprenen a tractar els gossos, la importància d’educar a un gos o el llenguatge caní.

Altres dels aspectes tractats han sigut el reciclatge, l’elaboració d’un currículum per a cadascun dels 4 gossos que participaran el pròxim curs al projecte educatiu, o jocs d’aigua, tallers de productes artesans, jocs populars, anar a la piscina municipal o fer excursions en les quals reflexionar sobre com ha anat la setmana.

Segons ha explicat el regidor de Salut Pública, Miguel Juan Reig: “l’escola posa l’accent en la importància de cuidar del nostre entorn, de crear respecte cap a tots els éssers vius i conscienciar sobre la problemàtica de l’abandonament i del maltractament. Uns valors fonamentals que cal inculcar, sobretot, en els més menuts perquè les generacions futures siguen respectuoses i afavorisquen la sostenibilitat del nostre planeta“.

Font: Redacció./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *