foradia subscriutegrat

Daniel Pérez: “al final els que paguen les conseqüències són ells”

La població està més conscienciada en el tema de l'abandonament de les mascotes, però hi ha treball per fer

Als últims anys s’ha notat que la població està més conscienciada en el tema de l’abandonament de les mascotes, però hi ha treball per fer, i així ens ho ha explicat Daniel Pérez, de la Societat Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi: “Hem fet una campanya amb l’Ajuntament, i a part, fem la campanya d’esterilització, que és una de les principals causes d’abandó durant l’estiu, ja que molta gent que té cadells durant l’estiu i no sap què fer ells”.

Són moltes les causes i el perfil de gos que la gent deixa, i com ja hem dit, tindre cadells és una, però Pérez ens destaca alguna més: “El que té un gos que es fa gran, el que es pensa que tindre un animal a casa no porta cap responsabilitat, o problemes amb gossos que no s’han sabut educar. Generalment no s’abandonen aquells que es compren… I això és un problema, perquè s’ha de fer valdre als animals, els gossos no poden regalar-se perquè són una responsabilitat”.

En la Protectora quan apareix un cas, Pérez conta que: “El primer és veure si té el xip, si ho té es localitza al seu propietari i ja està. El problema és quan no el té que fem una revisió veterinària per tal d’assegurar-nos que estiga bé, i després hem d’esperar 20 dies per a veure si apareix el seu amo. En el cas que no, comencem a buscar-li una nova família. En Alemanya s’adopten molts animals d’ací. Fem molta difusió per a trobar una nova casa”.

“S’ha de tindre en compte que és un ésser viu, i s’ha de ser conscient que té moltes necessitats, temps i diners, I és una responsabilitat que adquirim. Si no van a fer-se càrrec, és millor que no el tinguen, un animal no és un capritx, si la teua forma de vida et permet tindre’l, queda-te’l, però sinó no, perquè al final els que paguen les conseqüències són ells”, assenyala Daniel Pérez.

Font: Belén Rivas./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *