foradia ivace

Enguany no hi haurà ‘Fira i Festes’ a Gandia

Aquelles actuacions teatrals i espectacles que estaven programades i que es puguen realitzar de manera segura, es traslladaran a un nou calendari durant la tardor per a poder ajudar al sector cultural dinamitzar la ciutat

El 2020, sens dubte, està sent un any històric. En tot el món s’estan cancel·lant esdeveniments i els nostres municipis, com no podia ser d’altra manera, estan suspenent festes i fira. Gandia ha sigut una de les últimes localitats en anunciar que enguany no celebrarà la ‘Fira i Festes’.

Així ho han anunciat el regidor de Política Festiva, Jose Manuel Prieto, el regidor de Cultura, Nahuel González, i el director general de Política Festiva, Joan Muñoz.

Segons ha informat Jose Manuel Prieto, el govern municipal s’havia donat com a termini per a comunicar aquesta decisió a principis de mes. “Som conscients de les conseqüències de la decisió, però en vista de l’evolució de la situació epidemiològica ha quedat clar que la nova normalitat no és compatible ara amb les concentracions i aglomeracions de persones“, ha explicat el regidor i ha deixat clar que tampoc es plantegen aquestes festivitats en altre format, ja que “la Fira hagués perdut la seua identitat“.

Davant la situació, l’executiu va comunicar la setmana passada a tots els grups polítics aquesta decisió perquè pogueren fer les seues aportacions, i a les companyies i grups afectats que havien de participar en la present edició.

No donarem oportunitat a què hi haja concentracions de gent durant la Fira però, som conscients del dany que la pandèmia ha causat al sector cultural. Per això, les actuacions teatrals i espectacles que estaven programades i que es puguen realitzar en formats que garantisquen la màxima seguretat i aforament, es traslladaran a un nou calendari durant tota la tardor“, va destacar Prieto, que a més va afegir que amb aquesta mesura es donarà una alternativa al sector cultural i que en paral·lel, es dinamitzarà el Centre Històric perquè les empreses, comerços i hostaleria puguen pal·liar les conseqüències de la Covid-19.

Per últim, el regidor de Política Festiva, va informar que les partides pressupostàries que no siguen utilitzades seran destinades a pal·liar les conseqüències de la pandèmia.

Nahuel González, va qualificar la decisió com “molt treballada“. “La Fira se suspén però la Cultura continua. S’estan organitzant espectacles com els del Moll dels Borja o el Polisònic que compten amb totes les mesures de seguretat i que estan sent un èxit. Això demostra que la ciutat segueix volent veure activitats culturals i que confien en la capacitat organitzativa del consistori“.

El regidor de Cultura, ha volgut deixar clar que des de l’Ajuntament treballaran per a oferir a la ciutadania una oferta cultural completa: “seguirem treballant de la mà dels artistes per buscar solucions a les diferents situacions que genera aquesta pandèmia. Hem suspés les fires però volem que la ciutat siga viva culturalment durant cada dia de l’any“.

Per a finalitzar, Joan Muñoz va afegir que el compromís del govern local és no suspendre les actuacions, sinó que es prorroguen al llarg de l’any. “Aprofitant els dies de la Fira prepararem alguna actuació“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *