foradia subscriutegrat

Controlen i estabilitzen l’incendi de la Vall de Gallinera amb 160 hectàrees cremades

Tots estan pràcticament extingits, i la proximitat entre els focs fa pensar que han sigut intencionats, el Seprona de la Guardia Civil i tècnics mediambientals investiguen l'origen dels focs.

L’incendi forestal que crema des del dissabte el terme de la Vall de Gallinera, està baix control i estabilitzat des de primeres hores del matí d’aquest dilluns, així mateix el dispositiu continua treballant en l’extinció. 

El foc ha cremat més de 160 hectàrees de massa forestal. Està perimetrat i les tasques per a apagar-lo totalment segueixen, segons ha afirmat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel, reconeixent el treball de tots els que han participat en aquest dur cap de setmana, amb condicions molt adverses per les altes temperatures registrades.

El de la Vall de Gallinera és l’incendi més important dels que s’han declarat a la Comunitat Valenciana el cap de setmana, segons Emergències espera quede extingit al llarg d’aquesta nit.

A més a més, en les comarques centrals valencianes, els pobles de Vall de Laguart, Benifato, Castell de Castells i Guadalest, també s’han vist afectats per incendis, que amb la coordinació de totes les Administracions implicades, perquè va caldre dividir l’operatiu en aquesta zona davant la declaració del diferent incendis forestal, i van poder atendre el foc de tots els municipis.

Tots els incendis estan pràcticament extingits, i la proximitat entre els focs fa pensar que han sigut intencionats. El Seprona de la Guardia Civil i tècnics mediambientals investiguen l’origen dels focs.

A la Vall de Gallinera les elevades temperatures, les ràfegues de vent i la complicada orografia del terreny dificulten la labor dels efectius contraincendis, com ha explicat el secretari autonòmic d’Emergències, que s’ha mostrat prudent amb el fet que el foc quede extingit al llarg d’aquesta nit.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *