foradia mediambient

Bocairent fomenta la mobilitat urbana sostenible amb 5.000€ per la compra de vehicles de mobilitat personal

L’Ajuntament destina 5.000 euros per a doblar les ajudes de la Generalitat a la compra de vehicles de mobilitat personal • El consistori obri el primer període de participació ciutadana per a l’elaboració del 2n Pla de mobilitat

Bocairent va iniciar l’elaboració del 2n Pla municipal de mobilitat urbana sostenible amb l’obertura d’un procés de participació ciutadana per a la recollida de propostes i de l’avaluació de la situació actual per part del veïnat.

D’aquesta forma, amb la col·laboració de Sembra, empresa especialitzada en processos participatius, s’engega un període de contacte amb associacions i entitats de la localitat així com una enquesta en xarxa.

A partir de la recollida d’aquest material, l’Ajuntament elaborarà un document inicial per a la seua aprovació en ple municipal amb tot un seguit de propostes que seran, de nou, votades per la ciutadania durant el mes de setembre.

Així, s’acomplirà la consecució d’una de les mesures contemplades en el pla de recuperació municipal ‘Enlaira Bocairent’ aprovat per unanimitat en la sessió plenària arran de la pandèmia de la Covid-19 que ja apostava per la “implementació de mesures que reduïsquen el trànsit rodat i afavorisquen la circulació a peu o en bicicleta”, assenyalen des de la regidoria de Convivència, Seguretat i Trànsit.

De fet, en aquesta línia, la junta de govern de l’Ajuntament va donar suport a la proposta de la Regidoria de Convivència, Seguretat i Trànsit de destinar 5.000 euros de pressupost municipal a incrementar la convocatòria d’ajudes a l’adquisició o l’electrificació de bicicletes urbanes i de vehicles elèctrics de mobilitat personal de la Generalitat Valenciana.

D’aquesta forma, les persones empadronades a Bocairent duplicaran la subvenció autonòmica si l’operació es produeix en un establiment local mentre que en la resta de casos la quantia s’incrementarà en un 75% del suport autonòmic.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *