foradia subscriutegrat

Ontinyent tanca el paratge del Pou Clar per previndre la propagació del Covid-19

L’Ajuntament pren la mesura atenent les noves indicacions dels governs estatal i autonòmic i les autoritats sanitàries respecte a les grans concentracions de persones

La primera tinent d’Alcalde, Natàlia Enguix, “el Pou Clar s’havia convertit en les últimes setmanes en un lloc on acudien massivament visitants de localitats de tota la Comunitat Valenciana i haviem d’actuar al respecte per garantir el compliment de la normativa”.

El Paratge Natural Municipal del Pou Clar tancarà aquest dijous a l’accés públic per tal de previndre la propagació del Covid-19. La decisió es pren atenent la prudència i protecció, per l’aplicació de les noves mesures de prevenció fixades per les administracions estatal i autonòmica.

D’acord amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, l’Ajuntament tancarà des de dijous 20 d’agost els accessos, qualsevol camí o senda que done accés al paratge.

Aquesta mesura vindrà recollida al ban que signarà aquest dimecres l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i que s’emmarca al conjunt d’actuacions posades en marxa per l’Ajuntament per intensificar el control i la vigilància davant l’evolució de la pandèmia.

Per tant quedarà prohibit romandre al Pou Clar, així com dur a terme en ell qualsevol activitat recreativa, lúdica o esportiva, mantenint-se la vigilància en coordinació amb la Policia Local i les forces de seguretat.

El consistori ontinyentí ja havia pres als últims mesos diverses mesures per evitar la massificació del paratge, tancant-se l’estacionament de vehicles i que des de juny s’havia limitat l’aforament al paratge a 245 persones simultànies, un límit als que s’arribava aquest mateix diumenge abans de les 12 del migdia i 980 totals. 

Natàlia Enguix, assenyalava que, “54 de les 55 sancions esteses des del 30 de juliol per estacionament indegut als voltants de l’accés per Galindo corresponen a vehicles registrats en poblacions diferents a Ontinyent, a més molt diverses, el que segons les autoritats sanitàries constataria el risc de que aquest espai es convertira en focus de transmissió, un extrem que hem d’evitar”.  

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *