foradia barnasants

Nova subestació d’abastiment energètic a Castalla

Aquest projecte, 'ST Castalla', ocuparà un total de 22.220'20 metres quadrats i tindrà un cost de 3.400.623 euros

La resolució d’autorització administrativa que ha aparegut publicada al Butlletí Oficial de la Província d’Alacant (BOP), ha confirmat la construcció d’una nova subestació transformadora ‘ST Castalla’ de 132 kV, que reforçarà l’abastiment energètic de la comarca.

El pressupost total de la instal·lació del projecte és de 3.400.623 euros, i anirà a càrrec d’Iberdrola i Redes Eléctricas Inteligentes. Aquesta subestació tindrà una extensió de 22.220’20 metres quadrats, en un terreny de 147.162 metres quadrats, que és propietat de Mula & Tarancón Explicaciones Agrícolas SL, ubicat a la parcel·la 199 del polígon 1 de la localitat.

Antonio Bernabeu, alcalde de Castalla, ha explicat que “es tracta d’una inversió molt important i necessària per a la nostra comarca. Permetrà nodrir d’energia a les indústries d’Ibi, Onil i Castalla, que podran mantenir el ritme de creixement actual“.

L’Ajuntament ha mantingut reunions amb les empreses i ha proporcionat informació necessària per a decidir el lloc idoni per a la construcció d’aquesta nova subestació. L’equip de govern, a més a més, es va reunir amb el Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, per a agilitzar els tràmits i aconseguir aquesta inversió al municipi.

Bernabeu també ha volgut destacar que: “amb la nova subestació transformadora cobrim les necessitats energètiques de la Foia per un llarg període de temps“, ja que, a causa del creixement d’aquestes poblacions i l’activitat industrial, el col·lapse energètic era una possibilitat als pròxims anys, si no es trobava una solució.

Segons afirma l’alcalde de la localitat, “amb la construcció de la ‘ST Castalla’ completem el projecte energètic de Castalla. Alleugerim la càrrega de treball de l’altra subestació del nostre municipi, la ‘ST Bastà’, la reforcem i, a més, disposem de més energia per a ajudar a fer que la indústria local i comarcal seguisca creixent“.

Aquesta subestació completa el projecte energètic que es va començar amb la subestació ‘ST Bastà’ en agost de 2018, també al terme municipal de Castalla.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *