foradia subscriutegrat

La Intel·ligència Artificial arriba a Alcoi amb les jornades

Aquesta primera edició de les jornades sobre Intel·ligència Artificial pretén mostrar a la ciutadania i al sector productiu alguns dels seus usos en el dia a dia

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, acompanyat pel director adjunt de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Rufino Selva, el director del Campus d’Alcoi de la UPV, Juan Ignacio Torregrosa i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, han estat presentant les I Jornades d’Intel·ligència Artificial que se celebrarà a Alcoi.

Segons ha explicat l’alcalde, des del govern local volen impulsar una sèrie d’esdeveniments per a difondre la importància de la innovació de la ciència i dels avantatges tecnològics en aquest procés de transformació que està vivint la societat, i que també suposaran la millora en la competitivitat de les nostres empreses.

Toni Francés ha dit que: “es planteja que aquesta jornada puga donar a conéixer quines són les utilitats de la intel·ligència artificial i quines són les seues oportunitats de futur“.

L’alcalde ha afirmat que Alcoi vol liderar aquests canvis i vol ser protagonista d’aquest procés, així com acompanyar a les empreses en la incorporació d’aquests elements. “Aquestes jornades són fonamentals per a traslladar la importància de la intel·ligència artificial en la societat”, ha conclòs Francés.

Seguidament, el director adjunt de SPTCV, Rufino Selva, ha volgut felicitar a l’Ajuntament per apostar per aquestes jornades que ha qualificat de “molt interessants“.

Selva ha explicat que el Districte Digital és un projecte en el qual es busca atraure a les empreses i al talent que hi ha en elles, i així poder valorar-les davant la ciutadania.

El món ha canviat, els efectes de la pandèmia ara poden ser un repte i una oportunitat utilitzant les noves tecnologies“, ha declarat el director adjunt de SPTCV.

Rufino Selva ha sigut l’encarregat de presentar la programació per a aquests dos dies de jornades. Començaran el dijous dia 10 de setembre a partir de les 4 de la vesprada a l’IVAM Cada. En aquest cas hi haurà ponències sobre edificis intel·ligents, electrònica, seguretat, automòbils i salut.

En aquestes ponències participaran empreses com Google o Siemens.

Ja per al divendres de matí, a partir de les 10, les ponències tractaran temes sobre màrqueting, logística o benestar i consum.

Segons Selva: “És important el contingut, però hi ha que posar en pràctica tots els processos que s’exposen en les ponències“.

Juan Ignacio Torregrosa, director del Campus d’Alcoi de la UPV, ha declarat que des d’aquesta institució donaran suport a totes les iniciatives que facen d’Alcoi una ciutat que aposte per la ciència, i ha explicat que: “dins d’uns anys ens adonarem de la importància que té la intel·ligència artificial, com va passar en el seu moment amb l’electricitat“.

La intel·ligència artificial pot ser important per a sectors com el turisme, l’agricultura o la indústria, i tenim que traure partir d’ells. El Campus d’Alcoi està treballant perquè les seues capacitats s’orienten al màxim per fer possible aquesta transformació“, ha afegit Torregrosa.

Per últim, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha agraït el treball de l’Ajuntament i de la Universitat per impulsar aquestes jornades.

La consellera ha explicat que les administracions tenen que fer partícips a la ciutadania i que han de fer arribar aquestes iniciatives i ferramentes.

A més, ha volgut destacar l’èxit d’aforament que estan tenint aquestes jornades i l’ha justificat dient que: “es reflecteix l’interés que suscita aquesta temàtica en la nostra vida i als nostres treballs. És important transmetre aquests coneixements correctament“.

Pascual ha afegit que: “a les nostres vides ja tenim molts aspectes que han de veure amb la intel·ligència artificial, però no som capaços d’identificar-los“.

També ha volgut fer valdre que aquestes jornades tenen un doble enfocament, un de cara al ciutadà i per altra banda més professional, dedicat al sector productiu.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *