foradia cdturisme

L’Ajuntament d’Alcoi recolza la idea dels 4 dies de Festes

Aquesta iniciativa és idea de la Junta Directiva de l'Associació de Sant Jordi, però segons informen des de l'Ajuntament encara s'ha de treballar i consensuar per a involucrar a tots els àmbits als quals afecta la Festa

Com ja vam informar, la Junta Directiva de l’Associació de Sant Jordi va llançar la proposta de què el pròxim dia les festes de Moros i Cristians, encara que no es coneix quines seran les dates, se celebren durant 4 dies.

Els dies es repartirien, un per a cada entrada, un per al patró, i l’altre per al dia dels trons.

Aquesta proposta haurà de fer-se extensiva al món de la Festa i haurà d’aprovar-se per part de l’Assemblea, seguidament, l’Ajuntament haurà de donar el vistiplau.

Una situació així sols s’ha donat en 1976 quan les festes també van durar 4 dies.

Des de la regidoria de Festes s’ha vist amb bons ulls aquesta proposta i s’entén que està realitzada amb la millor intenció.

L’objectiu és ajudar als col·lectius i sectors que troben en les festes una important font de recursos, i que ha vist suspeses les festes de 2020.

Les festes són un suport econòmic per a molts sectors i moltes treballadores i treballadors.

També són importants emocionalment, ja que donen una nova il·lusió als i les que formen part més directament de la Festa, però també a tots els ciutadans i els visitants.

Carol Ortiz, regidora de Festes, ha explicat que: “parlem d’una proposta, sabem de les dificultats que qualsevol canvi pot suposar en la Nostra Festa, ja que implica moltíssimes coses i a moltes persones. Coneixem les dificultats i les preguntes que tots en podem fer sobre aspectes com la música, el cost econòmic que ha d’afrontar cada fester els càrrecs, hostaleria, artesans, les cadires, la pólvora i moltíssimes més per això, ara més que mai hem de treballar tots junts, aportant tot el que tenim per veure com quadrar els canvis i mostrar la nostra millor disposició per a fer, una vegada més, les millors festes del món“.

A més, la regidora de festes, ha afegit que “Tots sabem que la Covid-19 ens ha trastocat la vida però davant de les dificultats ca actuar, donar el millor de cadascun, aportant construint i creient que si alguna ciutat és capaç d’il·lusionar, eixa ciutat és Alcoi“.

Ara, ja s’està treballant per a veure com es poden fer unes festes de quatre dies, a l’espera de la decisió que adopten els màxims representants de les filaes i els directius de l’Associació, posant-se també a disposició de qualsevol entitat o ciutadà.

Així ho ha destacat Carol Ortiz: “Volem deixar clar que estem ací per a ajudar en aquells reptes que poden sorgir, i que, amb la millor predisposició, els aconseguirem convertir en una oportunitat“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *