foradia subscriutegrat

Medi Ambient realitza proves per a acabar amb l’ailant sense herbicides

L'objectiu és substituir aquesta espècie invasora que hi ha al nostre territori per una flora autòctona

Des de la regidoria de Transició Ecològica i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica s’està treballant des de fa anys en l’eliminació de l’espècie exòtica i invasora coneguda per ailant, tant en el nucli urbà com en l’entorn natural.

Aquesta planta també és coneguda com a arbre de carretera, arbre de cel, arbre pudent o mal arbre, i és procedent de la Xina. Creix molt fàcilment i és difícil d’erradicar per la seua resistència a tales i cremes.

A més a més, produeix toxines que quan s’acumulen en el sòl, inhibeixen el creixement d’altres espècies i les arrels poden produir danys en voreres i edificis.

Des del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi s’està realitzant una prova de control dels rebrots d’aquesta espècie invasora evitant l’ús d’herbicides tòxics per a persones i animals que normalment s’utilitzen per a intentar eliminar aquesta planta.

Aquest nou mètode consisteix en el desbrossament de la zona i el recobriment amb plàstic de color negre fixat a la terra. Açò fa que els rebrotins de la planta tinguen durant uns mesos unes condicions de carència de llum i altes temperatures.

La primera prova s’ha realitzat en la zona de la via, enfront del carrer Escultor Peresejo, i està previst que s’utilitze en altres zones d’Alcoi.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, ha destacat la importància d’aquests treballs, ja que aquesta espècie perjudica la flora autòctona: “Des de l’Ajuntament, treballem per acabar amb l’ailant, una espècie invasora que evita el creixement de la nostra flora autòctona. Ara, estem provant un sistema per acabat amb ell sense haver d’utilitzar herbicides, evitant així els productes tòxics. Esperem que funcione i puguem ampliar aquest nou sistema basat en el desbrossament i malles a diferents zones d’Alcoi per aconseguir que l’ailant desaparega del nostre territori“.

L’Ajuntament d’Alcoi coordinats amb les Brigades Natura 2.000, del Servei de Vida Silvestre de la Direcció General de Medi Natural, i d’Avaluació Ambiental de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, han iniciat tractaments per al control i eliminació d’aquesta espècie en el Parc Natural de la Font Roja i en Mariola, així com en la zona del riu Barxell.

Els tractaments van començar en l’any 2019 i s’han realitzat durant 2020, a més, s’espera que es continuen fent en els pròxims anys.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *