lasarga

Bocairent lluita contra el canvi climàtic

L'Ajuntament ha iniciat una recollida selectiva de residus que es fa porta a porta pel barri medieval. Una iniciativa que està dins del segon Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

A partir de l’1 d’octubre l’Ajuntament de Bocairent va començar el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic amb l’inici de la recollida selectiva de residus que es realitza porta a porta en el barri medieval.

Aquesta iniciativa suposa la ratificació del segon Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que es va decidir al ple Municipal.

Segons el regidor de Medi Ambient i Trànsit, José M. Beneyto, “així prenen forma les dinàmiques que es van treballant des del consistori durant els darrers anys i que es consoliden l’aposta municipal per esdevenir una localitat puntera en la protecció mediambiental en consonància amb el patrimoni verd del nostre entorn exemplificant per la Serra de Mariola”.

Aquesta nova acció de l’Ajuntament de Bocairent suposa “un avanç en la millor classificació del fem domèstic de cara a una més fàcil reutilització, i per tant, una disminució de les restes destinades a abocador”, han destacat des de Medi Ambient.

A més, han volgut agrair a la Mancomunitat de la Vall d’Albaida i a l’empresa Recisa el seu treball.

Fer la recollida de residus porta a porta suposa eliminar problemes de soroll i de brutícia en un entorn catalogat com a bé d’interés cultural de primer ordre pel seu valor patrimonial. També permet la separació de residus que, per les complicacions d’accés, no era possible fins ara.

Per tal de fer possible aquesta iniciativa l’Ajuntament de Bocairent ha adquirit un vehicle elèctric especial amb el suport de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València.

Aquest segon Pla de Mobilitat Urbana, ha arreplegat les inquietuds dels veïns i veïnes i s’ha fet un document amb 20 mesures que han integrat aquest pla. Algunes d’aquest són la millora de l’accessibilitat en un entorn orogràfic complex, l’habilitació d’aparcaments dissuasius, limitacions de velocitat, l’adaptació de voreres i eliminació de barreres físiques, o el foment de l’ús de la bicicleta elèctrica.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *