foradia subscriutegrat

Revitalitzar la ciutat i fer-la més compacta és l’objectiu d’Alcoi dins de l’Agenda Urbana

Entre les accions que es duran a terme està recuperar els espais infrautilitzats, connectar els barris amb un corredor sostenible, garantir l'accessibilitat universal, o millorar l'eficiència energètica dels edificis públics

Alcoi està elaborant el Pla d’Acció de la seua Agenda Urbana. En aquest document estaran totes les accions que s’han de dur a terme fins a l’any 2030, i estan relacionades amb 10 Objectius Estratègics, que tenen com a finalitat millorar la ciutat.

La meta número 2, tracta sobre “evitar la dispersió urbana i revitalitzar la ciutat existent”. Aquest punt té un especial interés per aconseguir una trama urbana més compacta i equilibrada, a través de la reurbanització d’espais que ara mateix no s’utilitzen. Dins d’aquest objectiu està inclòs un projecte que connectarà la ciutat a través d’un itinerari verd, sostenible i integrador. Per això, aprofitarà l’antic traçat ferroviari al seu pas per la ciutat, i amb ell es crearà la Via Parc. La finalitat d’aquesta via serà aprofitar el traçat per a connectar diferents àrees de la ciutat històricament aïllades, i revitalitzar i regenerar el corredor que les vertebrarà al llarg d’Alcoi. A més, es crearà una infraestructura de mobilitat sostenible, que tindrà com a prioritat els itineraris de vianants i ciclistes, i el transport públic.

En aquest projecte també s’inclouran parcs, elements i espais que puguen servir per al desenvolupament d’activitats d’oci saludables.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha explicat que: “viure en una ciutat de grandària mitjana, com Alcoi, és una oportunitat i un excel·lent punt de partida per a desenvolupar aquest projecte de ciutat més sostenible, amb serveis prop de la ciutadania i una millor qualitat de vida. D’això tracta, en definitiva l’Agenda Urbana que s’està redactant des de l’Ajuntament, amb la participació de la ciutadania”.

Un altre dels punts d’aquest document serà millorar l’accessibilitat universal, als espais, equipacions públiques, habitatges, o serveis bàsics, així com reduir la contaminació acústica, lumínica i visual; i a més, impulsar la regeneració urbana, especialment dels barris més vulnerables, i reurbanitzar carrers d’Alcoi, donant prioritat als que estan en procés de peatonalització al Centre. També es duran a terme actuacions de rehabilitació arquitectònica, com per exemple, l’eficiència energètica als edificis públics.

Totes aquestes actuacions formen part del Marc Estratègic que s’han acordat en diferents grups de treball que han estat participant en la primera fase de la redacció d’aquest Pla. Ara és el moment que la ciutadania aporte les seues idees, i per això s’estan fent sessions específiques i accions al carrer perquè la gent puga participar en la redacció d’aquest document. Les primeres accions van dur-se a terme a La Rosaleda, per tal de parlar sobre mobilitat sostenible, i en Batoi, per a tractar el tema del Medi Ambient.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *