foradia ivace

El nou Palau de Justícia de Gandia tindrà una inversió de 17 milions d’euros

La consellera Gabriela Bravo ha anunciat que, si es compleixen els terminis, les obres començaran en abril de 2021 i que finalitzaran en el primer trimestre de 2023

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, juntament amb l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, han presentat el projecte per a fer un nou Palau de Justícia que serà finançat per la Generalitat Valenciana, i que comptarà amb un pressupost de 17 milions d’euros.

Bravo ha anunciat que està previst que les obres comencen en abril de 2021 i que finalitzen en el primer trimestre de 2023.

L’edifici estarà situat a la barriada de Santa Anna i tindrà una alçada de cinc plantes, i un aparcament amb 84 places. En total la superfície construïda serà de 16.583 metres quadrats.

En ell hi haurà diferents òrgans judicials i altres serveis que es necessiten per al seu funcionament òptim.

Morant ha destacat que: “hui fem un pas de gegant per tal d’assolir, definitivament, la centralització de tots els equipaments judicials i la dignitat de la justícia a la nostra ciutat. Hui és un gran dia per a la ciutadania de Gandia i el col·lectiu de professionals del nostre partit judicial que, a la fi i després de dècades de reivindicacions, disposaran d’unes instal·lacions modernes, més segures i amb l’espai necessari per a desenvolupar el seu treball diari”.

El nou Palau de Justícia té un pes rellevant en el conjunt de la Comunitat Valenciana, ja que Gandia és el tercer municipi que més inversió rep d’aquest pla, després d’Alacant i València.

L’alcaldessa ha remarcat: “La Generalitat Valenciana ens ha demostrat que podem comptar amb ella per a cobrir serveis públics essencials i reivindicacions històriques en educació amb el Pla Edificant (23 milions d’euros), en sanitat amb el nou Espai Sanitari Roís de Corella (18 milions d’euros) i en justícia amb aquest projecte (17 milions d’euros). En total, 58 milions d’euros amb els quals, en una sola legislatura i en plena crisi de la covid-19, recuperarem els drets de la ciutadania, fent un gir de progrés sustentat en projectes reals, amb números en els pressupostos; amb fets i no amb fum”.

També ha volgut agrair l’intens treball dut a terme per part de la Conselleria de Justícia i la complicitat que sempre ha demostrat la consellera Gabriela Bravo amb aquest projecte, el qual “contribuirà a aconseguir una justícia més àgil, pròxima i eficaç, millorant sensiblement la qualitat del servei públic prestat per la justícia a Gandia”.

Gabriela Bravo ha afirmat que “per a la Conselleria era una prioritat dotar a Gandia d’un edifici que estiguera a l’altura d’allò que la ciutat necessita i, a més, que garantira unes premisses bàsiques perquè els que treballen allí donen solvència a la ciutadania. Aquest és un projecte ambiciós que representa un abans i un després en la manera d’invertir en justícia. També hem apostat per un edifici sostenible en un moment d’emergència climàtica. D’aquesta manera, no hem vingut a Gandia a presentar un ‘power point’, sinó a presentar un projecte de la Generalitat que aposta per la justícia d’una manera integral”.

L’arquitecte Javier García serà el responsable de l’equip redactor del projecte, que posarà fi a la dispersió actual de les dependències judicials amb què compta la ciutat de Gandia, concentrant tots els serveis en una sola seu judicial ubicada en el número 2 del carrer Mondúver.

A la planta baixa s’ubicaran els controls de seguretat, el Registre Civil i el Servei Comú d’Assumptes Generals, compartint espai amb el gabinet psico-social, l’oficina d’assistència a les víctimes del delicte, la clínica mèdic-forense i sis calabossos.

La primera planta disposarà de sis sales de vista, un jutjat i els espais reservats per als col·legis d’advocats i de procuradors, així com una part de l’arxiu.

A les plantes segona i tercera s’habilitaran deu jutjats (cinc en cada planta), que comptaran amb un despatx per a cada jutge i per a cada lletrat de l’Administració de Justícia, així com l’àrea de funcionaris, un despatx de reserva, un espai multi-usos, una estança de consulta per a professionals i una sala d’espera reservada, amb els arxius corresponents.

A la quarta planta s’instal·larà la Fiscalia, amb catorze despatxos, el seu arxiu, una àrea de funcionaris, sales per a videoconferències, multi-usos i de reunions, així com una sala més d’espera i reservada.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *