S’ha augmentat en quasi 850 tones l’arreplegada de residus
122 d'aquestes tones s'han arreplegat dels contenidors marrons dels residus orgànics

Des de l’Ajuntament d’Alcoi mostren la seua satisfacció respecte a les dades sobre reciclatge del 2020. I és que segons indiquen s’ha continuat amb la tendència dels últims anys de l’increment de residus i de la separació d’aquests, ja que hi ha un clar augment en les diferents fraccions reciclables.
El vidre ha notat un augment de 50 tones, 118 tones en envasos, 42 en voluminosos, 10 en roba tèxtil i per primera vegada, s’han reciclat 122 tones d’orgànica.
La fracció resto, és a dir, la brossa que es barreja i que és difícil de separar, s’ha reduït en 925 tones. Es penalitzarà cada vegada més aquest tipus de residu, tant per part de les administracions autonòmiques com les nacionals, amb els nous plans integrals de residus.
Com ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre: “Aquest govern està clarament compromés en reciclar cada vegada més i separar les màximes fraccions possibles, contribuint a l’economia circular”.
Durant el 2020 es van instal·lar contenidors marrons per a la matèria orgànica. De moment té un total de 470 usuaris i 43 grans productors, com mercats, hospitals, col·legis, restaurants i altres, que han permés que es puguen reciclar més de 122.000 quilos d’aquesta matèria orgànica, que es transformarà en compost.
L’Ecoparc també ajuda a reciclar, ja que en aquestes instal·lacions es poden portar enderrocs, fusta, poda, mobles, paper-cartó, tipus de plàstics, matalassos, pneumàtics, piles, pintures, electrodomèstics, tòners o cartutxos de tinta, vidres i oli.
Silvestre ha explicat d’aquest servei que: “El més important és que molts d’aquests residus són reciclats i tractats per empreses especialitzades, donant una segona vida a molts dels seus components i evitant que siguen enterrats en abocadors. Per posar un exemple, en aquest 2020 s’han arreplegat 58 contenidors de matalassos (4.250 unitats), que són gestionats i separats els seus components per poder-los reutilitzar i aprofitar tota aquella matèria que es puga i evitant que paren en abocadors il·legals”.
Una nova iniciativa és que es crearà un apartat en l’Ecoparc, que serà gestionat per Càritas, en el qual s’arreplegaran mobles en bones condicions per a poder restaurar-los i donar-los una segona vida, com ja es fa en la roba.
Alcoi ha sigut escollida com a ciutat pilot per a l’Agenda 2030, que diu que s’ha de “fer una gestió sostenible dels recursos i afavorir l’economia circular”. Per al regidor de Transició Ecològica: “D’aquesta manera també estem estalviant energia i lluitant contra el Canvi Climàtic i evitant enterrar matèria que pot ser utilitzada de nou, generant economia circular”.
Comenta i participa-hi