foradia elgrat

Aprovada la moció pel benestar animal i la condemna del maltractament

Podem Alcoi va ser l'encarregada de presentar aquesta moció que va rebre els vots a favor de tots els grups polítics menys de Vox, que va votar en contra

Durant el plenari del 6 de novembre Podem Alcoi va presentar una moció per a defensar els drets dels animals, cuidant el seu benestar i condemnant el seu maltractament.

La moció va tirar endavant gràcies als vots a favor de la resta de grups polítics de la corporació municipal, a excepció de Vox, que va votar en contra.

En la proposta de la formació morada es demana un nou espai per a gats a la Protectora d’Animals amb l’objectiu d’acabar amb el sacrifici d’animals, fent una campanya de conscienciació social i formació per a la Policia Local.

A més a més, també van demanar que l’Ajuntament inste al govern d’Espanya a endurir les penes i que els animals deixen de ser considerats objectes en la legislació.

Des de Podem Alcoi defensen que “els animals són éssers vius dotats de sensibilitat i que els de companyia són, a més, un tipus especial d’aquells pel vincle d’afecte que els uneix a l’ésser humà”.

El regidor de la formació, Aarón Ferrándiz, explica que: “El nostre Codi Civil, necessita una reforma que actualitze l’estatut jurídic dels animals al nostre país i s’adapte al que demana la legislació europea de benestar social i als avanços socials en quant a la concepció més humana i ètica que tenim d’aquests”.

Ferrándiz afegeix que: “al País Valencià hem aconseguit una nova llei pionera de protecció animal i a la nostra ciutat hem de ser també, com en altres qüestions, un exemple per a la resta. En aquest cas, en la defensa dels drets dels animals caminant amb pas ferm cap al ple reconeixement dels seus drets com a Éssers vius que senten i que han de ser protegits per la legislació”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *