foradia cdturisme

Pau Bernabeu: “Volem que Alcoi siga un referent de noves formacions. Volem tornar a créixer”

Durant el mes de novembre el Campus d'Alcoi de la UPV està vivint les eleccions per a la direcció d'aquesta institució acadèmica. Són dos els candidats i en Les Muntanyes hem volgut parlar amb ells per a saber quins projectes tenen pensats per al Campus. Parlem amb Pau Bernabeu

Pau Bernabeu és professor en el Departament de Comunicació de la UPV des de l’any 1993, i Doctor Enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de València. No és la primera vegada que es presenta però, segons ens ha explicat aquest candidat: “Les circumstàncies ara són diferents, ha sigut una petició que s’ha treballat abans per a no haver de retirar-se, i s’ha decidit quina era la persona més adequada per a presentar-se i he sigut jo”.

Bernabeu ens ha contat que la seua candidatura s’enfoca en tres línies: Campus, Persones i Societat. “Som un grup de professors I ens presentem perquè volem fer un projecte diferent quant a proposta perquè volem un campus que cresca en 4.000 alumnes, i volem una ampliació de l’actual Campus”.

Per a dur a terme aquest projecte, Pau Bernabeu, té una sèrie d’idees: “volem noves titulacions de Graus, hem d’implementar-les per a ser una atracció per als estudiants. Si tenim més graus, tenim més alumnes i més professors, i per tant, tenim també més investigadors, i més base investigadora”.

El professor de Comunicació, argumenta que: “hem posat damunt la taula alguns graus que en Europa ja s’ha fet un esborrany per a explicar com podrien fer-se fins a 2050”, alguns d’aquests graus als quals es refereix Bernabeu són Bioinformàtica, Enginyeria de Dades i Economia Circular, Enginyeria d’Energies Sostenibles, Matemàtiques Aplicades a l’Enginyeria de la Computació Indústria entre d’altres.

Un altre dels problemes que vol solucionar aquest candidat és el del nombre de professors: “ara tenim 90 professors funcionaris, i uns 100 no funcionaris, i això s’ha de regular”. A més, afegeix que: “si tenim més alumnes i professors, podem demanar a la Politècnica que descentralitza alguns serveis. Ara tenim personal que està treballant en categories més baixes que si estigueren en València, per tant, volem demanar que ens donen competències com en investigació, o en doctorats”.

“Hi ha un projecte rigorós d’ampliació del Campus, i no únicament de gestió. Volem que Alcoi siga un referent de noves formacions. Volem tornar a créixer, tenim una línia forta”, ha conclòs Pau Bernabeu.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *