foradia subscriutegrat

La Colla Ecologista La Carrasca satisfeta pel descens de contaminació per ozó a Alcoi

Segons informen des de La Carrasca, la reducció d'aquest contanimant ha sigut general en tot el país gràcies a les restriccions de mobilitat que ha causat la Covid-19

Ecologistes en Acció, organització en la qual està dins la Colla Ecologista La Carrasca, ha presentat l’informe anual sobre contaminació per ozó i enguany s’ha detectat en tota Espanya una millora en els nivells d’aquest contaminant. Aquesta reducció té la seua explicació en la reducció de mobilitat que s’ha produït per la Covid-19.

Segons expliquen des de La Carrasca “la contaminació per ozó ha d’abordar-se com un problema sanitari de primer ordre, ja que l’Agència Europea de Medi Ambient informa que causa cada any entre 1.500 i 1.800 morts a l’Estat Espanyol, i l’empitjorament de moltes malalties”.

Concretament en Alcoi, pel que han analitzat, s’ha disminuït molt la contaminació, i en cap dia de 2020 s’ha superat el límit establit per la legislació. Aquest fet és cridaner, ja que de mitjana, se supera aquest límit 22 dies cada any.

Per als Ecologistes de La Carrasca, la Covid-19 ha demostrat que la reducció del transport i la descarbonització de la indústria són “les millors ferramentes” per a millorar la qualitat de l’aire que respirem.

“És impresentable que l’única manera de poder respirar aire net siga patint una pandèmia que tan greus conseqüències ha comportat. Hi ha solucions i s’han d’adoptar ja”, declaren des de La Colla.

Per aquests motius, sol·liciten “la implantació de Plans de Millora de Qualitat de l’Aire que es fonamenten en la disminució del trànsit motoritzat, l’adopció de les millores tècniques industrials disponibles, la substitució dels dissolvents orgànics per aigua, l’estalvi i l’eficiència energètica i el suport a les energies renovables. També cal agilitzar l’Àrea de Control d’Emissions acordada per al mar Mediterrani, penalitzar fiscalment els vehicles dièsel i establir una moratòria per a les grans explotacions ramaderes intensives”.

La Generalitat Valenciana està obligada per llei a elaborar Plans de Millora de la Qualitat de l’Aire per a reduir la contaminació d’ozó, però, com informen des de la Carrasca, continuen sense elaborar-los. Per això, Ecologistes en Acció del País Valencià ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el Govern Valencià amb la finalitat de què les autoritats complisquen amb les seues obligacions legals en matèria de qualitat de l’aire i salut pública.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *