foradia subscriutegrat

La Carrasca-Ecologistes en Acció reclamen una major ampliació dels espais per a vianants

El grup ecologista també senyala que eixa reducció d’elements contaminants, amb la consegüent millora de la qualitat de l’aire, suposa una important millora per a la salut.

foto Diana Sanus./

Resulta evident, i així o avalen totes les dades, que, amb motiu del confinament, la contaminació s’ha reduït de forma notable a tot el planeta. A Alcoi, conforme indiquen des del col·lectiu La Carrasca-Ecologistes en Acció, la concentració de diòxid de nitrogen, procedent sobretot del trànsit, ha disminuït un 56% respecte a la mitjana dels últims deu anys.

En eixe sentit, amb la progressiva eixida del confinament, La Carrasca-Ecologistes en Acció vol incidir en la necessitat d’adoptar mesures per a reduir el trànsit motoritzat i per a promoure la mobilitat activa (anar en bicicleta o a peu).

En al cas d’Alcoi, les mesures de peatonalitzar dos carrers del Centre els caps de setmana i la supressió del carril bus entre el passeig de Cervantes i la Zona Nord, els semblen insuficients.

Un grup d’estudiants del grau de Geografia i Ordenació del Territori de la Universitat d’Alacant ha realitzat un notable treball per a construir un mapa de les voreres de diferents ciutats. El seu objectiu és mostrar quines voreres permeten complir amb la normativa de distanciament de dos metres entre persones. A Alcoi, segons mostra el seu estudi, n’hi ha dos barris que requereixen l’ampliació de les zones per a vianants: el Centre i Santa Rosa. Per altra banda, la Zona Nord és la més segura.

La Carrasca-Ecologistes en Acció reclama, com a mesures més urgents,  l’ampliació provisional de los voreres utilitzant carrils de circulació (no només a l’Alameda Camilo Sesto) i la creació de carrers amb prioritat per a vianants (i bicicletes) a les vies més estretes.

Per últim, el grup ecologista senyala que, per a complir amb la Llei de canvi climàtic i transició energètica que està tramitant-se actualment, les ciutats de més de 50.000 habitants hauran d’introduir diferents mesures: per a facilitar els desplaçaments a peu o bicicleta, per a fomentar l’ús del transport públic i per a implantar zones de baixes emissions. En aquest sentit, reclamen a l’Ajuntament d’Alcoi la planificació o avançament d’aquests tipus de mesures.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *