foradia subscriutegrat

Laura Díaz: “m’agrada la música que et fa sentir coses”

El Centre Ovidi Montllor d'Alcoi oferirà, divendres 27 de novembre, a les 20 h, un concert de Laura Díaz. Francesc Gisbert l'entrevista per a El Grat i el digital Les muntanyes, i conéixer més sobre el seu treball

El Centre Ovidi Montllor d’Alcoi oferirà, divendres 27 de novembre, a les 20 h, un concert de Laura Díaz. És una cantautora de Monòver, de 24 anys. Compagina la música amb el disseny gràfic. Va acabar el Grau en Disseny Gràfic a l’Escola d’Art i Disseny d’Alacant i fa música des dels dotze anys. Ha passat per distints grups, fins que va decidir llançar-se en solitari amb banda. El concert és gratuït, però amb aforament limitat. Heu de reservar telefonant al Centre Ovidi Montllor d’Alcoi.

  • A pesar de la teua joventut, fa molts anys que cantes…

Sí, durant aquests últims anys he tingut la sort d’actuar amb Cesk Freixas, El Diluvi, Xavi Sarrià i Feliu Ventura. Porte sis anys fent concerts arreu del País Valencià. Si me n’he de quedar amb un, triaria el concert que vaig fer al Feslloch (Castelló), l’any 2018. Al món de la música porte des de l’any 2008, però no va ser fins a l’any 2014 on vaig començar a cantar i fer cançons en valencià.

  • Quina classe de música t’agrada?

M’agrada tot tipus de música, però si m’hagués de quedar amb un estil, seria amb la cançó d’autor. Pense que és un vessant on els sentiments que es mostren, s’amplifiquen per multiplicat. A mi m’agrada la música que et fa sentir coses o aquelles cançons que tenen alguna cosa a dir o mostrar. Faig referència a això últim, ja que últimament veig molta música que només té l’objectiu de vendre. No considere que tinga un estil concret, però em classifique dins de la cançó d’autora.

  • Com serà el concert d’Alcoi, del dia 27 de novembre?

A Alcoi oferirem un concert en format acústic, acompanyada per Salva Payá a la percussió i Paco Díaz al baix elèctric. És curiós quan dic que el meu baixista és mon pare. Farem cançons del panorama musical valencià, cançons de grups com ara Aspencat, Zoo o Obrint Pas.

  • Quins són els teus projectes musicals?

Sempre dic que la meua trinxera és la música, i les cançons són les bales. Des de xicoteta he tingut músics a casa, supose que gràcies a això, hui dia també sóc una enamorada de la música. El vincle familiar ho fa encara més especial; Però la música sempre m’acompanya, en els dies bons i en els no tan bons. Els meus projectes musicals, ara que he acabat la carrera de disseny i tinc més de temps per dedicar-li, és gravar totes aquelles cançons que he anat escrivint durant aquests anys. Tinc molta il·lusió en el projecte, encara que ara no siga la millor època per a la cultura.

Teniu un tast de la seua música en aquesta versió de la cançó “El país de l’olivera” en aquest enllaç.

Font: Francesc Gisbert./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *