foradia pressupostparticipatiualcoi

El Govern d’Alcoi vol el major consens possible per als pressupostos de 2021

Des del govern local s'ha elaborat un document que s'ha facilitat a tots els partits de l'oposició, i a més a més, ha mantingut reunions amb ells

El Govern alcoià està treballant en l’elaboració dels pressupostos per a 2021, per aixó han mantingut reunions amb els diferents grups polítics, i els ha facilitat un document. I és que, des del Govern Local afirmen que volen buscar el major consens possible en aquests pressupostos.

Els socialistes volen assenyalar que durant el 2020, a causa de la pandèmia, s’ha provocat una crisi sanitària, però també social i econòmica. Des de les diferents administracions s’han dut a terme mesures per a intentar pal·liar les conseqüències econòmiques de la Covid-19, i concretament, l’Ajuntament ha posat en marxa el Pla Reactiva Alcoi per a diferents sectors com l’hostaleria i el comerç, o per als artesans de la Festa, artistes locals o autònoms en generals.

El Govern Local ha plantejat un document en el qual ha detallat 6 pilars fonamentals: reactivació econòmica, escut social, impuls industrial, millora d’infraestructures i manteniment de la ciutat, descarbonització i execució dels fons europeus i accés als nous programes.

Pel que fa a la Reactivació Econòmica es farà ajudes a comerç, autònoms, pimes i micropimes, també hi haurà ajudes per als Plans locals d’Ocupació, s’incrementarà la inversió pública, hi haurà campanyes de suport al comerç local, i es crearà una empresa pública local, i s’avançarà el projecte Smart City.

En les mesures socials per al govern local és primordial reforçar les polítiques d’inclusió social, increment de les ajudes d’emergència social, rehabilitació d’edificis i pisos buits per a destinar-los a col·lectius vulnerables, mesures de reforç educatiu, cultural i esportiu, programa solitud no desitjada, foment de les cooperatives d’habitatge, increment del parc públic d’habitatges i reforç del personal de departament de serveis socials.

L’Ajuntament també vol impulsar la indústria a través de l’Impuls de talent humà i industrial, la modernització de les àrees industrials, la innovació i Digitalització Industrial, i la millora del posicionament.

La millora d’infraestructures i el manteniment d’Alcoi també és important per al govern municipal, per això es volen incrementar les partides de manteniment, reurbanització d’espais públics, reforma de la Rosaleda, millora de la mobilitat i millora i ampliació d’espais culturals i esportius.

Els socialistes també aposten per la descarbonització a través del foment de la mobilitat sostenible, l’electrificació, el transport públic, el parc de vehicles i la millora de l’eficiència energètica als edificis públics, així com l’impuls d’energies renovables, i a més, la gran aposta del govern local de la ‘peatonalització’.

Per últim, també plantegen implementar l’execució dels fons europeus i accedir als nous programes dissenyats en l’Agenda Urbana 2030. També s’executarà EDUSI Alcoi Demà i es prepararan projectes amb els Fons Europeus de reconstrucció.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *